Hälsa

En helg av välmående

Efter två uppskattade event på temat välmående är det dags för ett tredje – i slutet av september anordnas Feelgood-festivalen vid Skulebergets fot.
– Avsikten är densamma, vi kan alla behöva en paus från samhällets höga tempo, säger arrangören Madelene Sundberg.

En numera van arrangör drar denna gång ensam i trådarna för vad som i år kallas för Feelgood-festivalen – ett tre dagar långt event med fokus på hälsa och ett avbrott från det vardagsliv som kan upplevas gå i ett alltför högt tempo.

– Ibland önskar vi nog alla att vi bara kunde stanna upp och reflektera. Festivalen är en chans att fylla på med energi, dela erfarenheter och möta både sig själv och andra, säger Madelene Sundberg som för den aktuella helgen sytt ihop ett programtungt schema för deltagare att välja och vraka från.

– Man behöver inte vara med på allt. I stället kan var och en plocka det man gillar eller vill prova på. Det viktiga är att utgå från sig själv och antingen välja att ta det långsamt eller använda sin energi om den skulle vara stor.

I programmet varvas fika och middagar med hållpunkter såsom dans, gongbath, karaokeceremoni, yoga och sadhana. Det blir även en del föreläsningar, bland annat med Christina Andersson, psykolog och yogalärare som forskar om stresshanteringsmetoden Compassion vid Karolinska institutet.

– Hon är ett väldigt stort namn inom sina kretsar och det är intressant att lyssna på vad forskningen säger om det som händer inom oss, i hjärnan, när vi använder oss av metoder för bättre välmående.

Tidigare festivalbesökare, berättar Madelene, har beskrivit dagarna som att ”kliva in i en lugn och trygg bubbla”.

– Jag har själv varit på en hel del liknande festivaler, sådana resor har blivit väldigt trendiga, men jag tycker inte att vi behöver åka runt halva jordklotet för att delta. Vi har allting här i vackra Höga Kusten; naturen och fantastiska miljöer. Därför vill jag anordna något här. Att döma av utvärderingarna vi gjort av de tidigare festivalerna är jag övertygad om att mötesplatser som dessa behövs.

Feelgood-festivalen går av stapeln 21-23 september.

Publicerat