Fotboll

Årets match på Skyttis: FV mot BP

Ikväll tar Friska Viljor emot Brommapojkarna på Skyttis IP i Svenska Cupens andra omgång efter storseger mot Timrå i slutet av juni och nu kan ö-vikslaget kanske skrälla mot stockholmslaget och ta sig vidare.
– Ingenting är omöjligt, menar Rasmus Bergström.

Allsvenska Brommapojkarna har inte imponerat denna säsong, ligger i bottenskiktet och visst finns chanser för Friska Viljor att komma med en obehaglig överraskning.

Rasmus Bergström bidrog i högsta grad till att FV lyckades ta sig upp till div 2 inför denna säsong, men en besvärlig fotskada, som han opererades för i maj, har stoppat honom från medverkan större delen av årets seriespel.
Men nu är han tillbaka och har hoppat in kortare stunder och spelat under de senaste seriematcherna. Han tror att FV har chans att skrälla.
– Vi har en otrolig sammanhållning och i laget finns väldigt många unga och duktiga spelare och visst skulle det vara överraskande om vi skulle vinna, ingenting är omöjligt. Vi ska ge dem en riktig match, säger Rasmus optimistiskt.

Pero Kapcevic, huvudtränare, ser fram emot torsdagens inspirerande cupmatch.
– Vi kommer att försöka styra matchen dit vi vill, men det blir en stor utmaning. Kan vi ta tag i mittfältsspelet och vinna närkamper så har vi stor chans att vinna. Och nu hoppas vi att ö-viksborna kommer och hejar fram oss. Jag tror att vi får en publiksiffra på närmare 2000, vilket skulle vara fantastiskt.

IF Brommapojkarna går in för Svenska Cupen och kommer med sitt för dagen bästa lag.
– Vi satsar hårt på cupen. Den kan ge oss bra tävlingsmatcher inför 2019
Vet inte så mycket om Friska Viljor, men vår tränare har sett klipp från några matcher. Vi kommer med ett så starkt lag som möjligt och hoppas på en bra match, konstaterar Dan Wallin, lagledare i BP.

Om FV skulle vinna mot BP och ta sig vidare i Svenska Cupen så väntar gruppspel nästa vår. De 32 lagen som då återstår lottas in i åtta grupper om vardera fyra lag och då kan det bli mer allsvenskt motstånd för Friska Viljor.

Matchen på Skyttis IP mellan FV och BP spelas torsdag 23 augusti med start 18:30.

 

Publicerat