Du är här

2018-08-21 - Utställning
Harald Berg ställer ut på Ödbergska Gården. Foto: Håkan Nordström

Harald satsar på konsten

Han har bara hållit på i ett par år men är redan mycket driven i sin teknik. Under hela augusti ställer 14-årige Harald Berg ut på Ödbergska Gården.

Harald ställde mer eller mindre av en slump upp på UKM – Ung Kultur Möts – på Sliperiet i april, och det gick så bra att han tog sig vidare till länsfinalen i Ånge, och därifrån till riksfestivalen i Tidan utanför Skövde.

Nu under augusti visar Harald upp sina konstverk på Ödbergska Gården, och nästan uteslutande handlar det om djur.
– Jag älskar djur, men det började med att jag kollade hur man gör tecknade figurer och sedan har det utvecklats till det här, säger den unge konstnären som snart börjar åttonde klass på Själevadskolan – och han har redan framtiden klar för sig.
– Jag ska gå bildestet på gymnasiet och sedan vill jag fortsätta på Konsthögskolan på Umeå universitet, om jag kommer in.

Fortsätter Harald på den konstnärliga väg han redan kommit långt på så ska det inte vara något problem att komma in. Flera av tavlorna han ställer ut är redan sålda och vill man besöka Ödbergska Gården och samtidigt hälsa på konstnären själv så är han på plats helgen 25-26 augusti mellan 12 och 15.

 

Dela med dig av denna artikel på: