Nyheter/Reportage

Första spadtaget för Strandkajen

I måndags togs det första officiella spadtaget för bostadsrättsföreningen Strandkajen och därmed är byggprojektet med 38 lägenheter i inre hamnen igång.
– Jättekul att få stå här i dag, sa fastighetsägaren Markus Näslund.

Ett flertal av de blivande lägenhetsinnehavarna hade hörsammat inbjudan till den officiella byggstarten och i sommarkvällsolen bjöds det på tilltugg när Markus Näslund hälsade alla välkomna.
– Det är närmare tre och ett halvt år sedan den här idén dök upp och som relativt ny i den här branschen har jag lärt mig att det är mycket som måste vara på plats innan man kan börja bygga. Jag är tacksam och vill rikta ett stort tack till alla som stöttat projektet och inte minst till kommunen, fortsatte Markus Näslund.
Enligt mäklaren Annacarin Holmgren har försäljningen av de 38 lägenheterna skett i en rasande takt. 32 lägenheter är redan sålda och de sex som återstår är ettor som hon räknar med kommer att säljas under byggtiden.
Den 1 februari 2020 ska de två huskropparna, projektet som enligt prospektet ska förgylla Örnsköldsviks stadsbild och harmonisera med omgivningen i området, stå inflyttningsklara.
– Det känns jättebra och spännande. Jag längtar redan till den dagen, sa Maria Hägglöf, en av medlemmarna i bostadsrättföreningen som ser fram emot det strandnära boendet.
I bottenplan kommer två restauranger och en del av Öviks Marinas butiksverksamhet att inrymmas.
Förhoppningen är att Strandkaj-projektet tillsammans med Arken, Elite hotell och Resecentrum ska bidra till att Örnsköldsviks stadskärna utökas och delvis förskjuts till ett av stadens attraktivaste områden.
Av initiativtagaren, kommunens företrädare och måndagskvällens gäster att döma är det mycket som tyder på att så blir fallet.

Publicerat