Evenemang

Naturens dag på Hälsans stig

På lördag den 18 augusti mellan 10-14.30 är det återigen dags för Naturens dag på Hälsans stig i Örnsköldsvik.
– Vi är hoppfulla om att det blir folkligt även den här gången, säger kommunens friluftsstrateg Bo Edman.

För att öka kunskapen om naturen och inspirera till rörelse sker på lördag mängder av aktiviteter längs Hälsans stig runt lilla Höglandssjön med utgångspunkt från Bussbyvallen i Gullänget. Syftet är även att visa upp natur- och friluftsorganisationernas verksamheter och naturområdet vid Höglandssjön.

Det blir familjetipsrunda och utställningar om friluftsliv, kultur, krisberedskap, klimat och hållbarhet, fåglar, fjärilar, scouting, trädgård, jakt, sportfiske och mycket annat. Besökarna är bland mycket annat också välkomna att prova på kanadensarpaddling, mountainbike, elcykel, boule, ponnyridning, hinderbana och jollesegling.
– Gatumusikanter underhåller längs Hälsans stig samt trubadurerna Sick Sack vid Bussbyvallen. Dessutom blir det utdelning av 2018 års friluftstipendium, berättar Bo Edman.

Ett 30-tal utställare deltar i årets evenemang och den här gången är temat klimat och hållbarhet. Runt sjön finns även försäljning av fika, hamburgare, kolbullar med mera samt möjligheter att provsmaka godtemplardricka och ekologisk frukt. Arrangörerna bakom Naturens dag är ett flertal föreningar och organisationer tillsammans med Örnsköldsviks kommun, Örnsköldsviks Natur- och friluftsråd, Studiefrämjandet och Tidningen 7.
– Nytt för i år vid Bussbyvallen är träningstrenden ploggning och en cykeltävling för barn upp till 12 år, fortsätter Bo Edman och tipsar om att för cykeltävlingen ta med sig egen cykel.

Dessutom startar en fisketävling för ungdomar, 7-15 år, på handikappbryggan vid Gimåtbron.

Publicerat