Modo Hockey

Fyrnationersturneringen börjar idag för Lukas och Victor

Det blir hockeyfest i Fjällräven Center 24-26 augusti när Juniorkronorna/ Team 20 möter Finland, Tjeckien och Ryssland i en träningsturnering. I truppen återfinns modospelarna, backen Victor Berglund och forwarden Lukas Wernblom, som båda verkligen ser fram emot att få representera Sverige.
Här hittar du spelprogrammet!

Det var två nöjda, förväntansfulla och stolta modokillar som vi träffade i förra veckan och som nu båda för första gången får spela i Team 20 och representera Sverige. Victor spelade fyra U19-landskamper förra säsongen och Lukas var med och tog brons med Sveriges Team 18-lag.

De är båda mycket duktiga och lovande hockeylirare som ingår i Modos A-trupp och de ser naturligtvis fram emot att få spela fyrnationersturneringen hemma i Fjällräven Center och visa upp sig för hemmapubliken. Och vad tycker de då om varandras hockeyfärdigheter?

– Lukas ja, han är en jobbig typ, säger Victor och skrattar till. En spelare man älskar att ha i sitt lag, har en grym spelförståelse, är alltid jobbig att möta och har ett fantastiskt bra skott.
­– Victors stora styrka är hans offensiva kvaliteter, utmärkt spelsinne, duktig passningsspelare och bra i powerplay, kontrar Lukas.

På frågan om varför Victor och Lukas återfinns i truppen svarade huvudcoachen Tomas Montén:
”Victor visade under förra säsongen med sitt spel i Modos A-lag att han var en kandidat för årets JVM. Han representerade Team-19 i februari och det skall bli spännande att få se Victor spela för Team-20 på hemmaplan nu i augusti”.

”Lukas har varit en spelare som representerat Sverige i många yngre landslag tidigare. Han var med och tog ett brons med Team-18 i april och vi tror att Lukas kan fortsätta sin resa under säsongen med Team-20”. 

Förhoppningsvis återfinns både Lukas och Victor i Juniorkronorna när nästa VM avgörs i Kanada med start 26 december.


SPELPROGRAMMET för fyrnationersturneringen i Fjällräven Center

Fredagen den 24 augusti
15.00 Finland-Tjeckien
19.00 Sverige-Ryssland

Lördagen den 25 augusti
12.30 Tjeckien-Ryssland
16.30 Sverige-Finland

Söndagen den 26 augusti
11.00 Ryssland-Finland
14.30 Sverige-Tjeckien


 

 

Publicerat