Du är här

2018-08-08 - Nyheter/Reportage
Foto: Mats Forsgren

Peter Hultqvist besökte Hägglunds

På onsdagen 8/8 så besökte försvarsminister Peter Hultqvist BAE Systems Hägglunds för att bli ordentligt informerad om fabriken och företaget.

Försvarsministern kom till Örnsköldsvik för att bli ordentligt informerad om Hägglunds och om hur eventuella framtidsplaner att sälja produkter, särskilt till andra länder, såg ut. Hultqvist har tidigare besökt Hägglunds när han var ordförande i riksdagens försvarsutskott, men det här var första besöket som försvarsminister.

Och ministern verkade nöjd med vad han fått se och höra under besöket.

– De har produkter utav världsklass, hög kompetens och en verkligt stark vilja och stort engagemang att lyckas med sina försäljningsansträngningar, sade Hultqvist..

Försvarsministern pratade sedan om hur viktigt BAE Systems och Hägglunds är för svensk försvarsmakt.

– Ett sånt här företag är viktigt för Sverige och svensk försvarsmakt för de har kompetens som kan bidra till att utveckla produkter som är specialdesignade för de förhållanden som vi har i vår del av världen, sade Hultqvist och belyste sedan vikten av att fabriken behöll namnet Hägglunds efter att den blivit en del av koncernen BAE Systems.
– Jag tycker det är viktigt att de har namnet Hägglunds kvar då det ger en lokal och regional identitet. 

Efter genomgången av fabriken och presentationen av Hägglunds produkter så kunde dock inte ministern berätta ifall BAE Systems kunde vänta sig en order snart. 

– BAE Systems är ju en samarbetspartner för svenska staten och i upphandlingsprocesser så är den typen av produkter som de erbjuder aktuella. Men jag kan inte lova någon order, avslutade Peter Hultqvist.

Dela med dig av denna artikel på: