Nyheter/Reportage

Snart påbörjas upprustningen av Sörliden

Bollplaner, hinderbana, grillplatser och utescen är några saker som planeras då upprustningen av Sörlien drar igång.

Upprustningen av Sörliden, en satsning som Örnsköldsviks Kommun och Övikshem planerar tillsammans med Sörliden-Valla samverkansförening, är planerad att starta under sensommaren. Satsningen ska lyfta bostadsområdet Sörliden och öka trivseln och möjligheterna till aktivitet och gemenskap. 

På sin hemsida berättar Örnsköldsviks kommun nu lite mer om vad som kommer att byggas och finnas för att lyfta upp Sörliden. Den befintliga lekplatsen kommer att utökas med aktiviteter för flera åldrar, bland annat möjlighet till att spela fotboll, basket och att klättra. I närheten av lekplatsen kommer det också att byggas en mötesplats där det bland annat kommer vara möjligt att grilla.

– Vi vill skapa en inkluderande mötesplats där våra hyresgäster kan träffas och ha roligt. Vår ambition har varit att engagera de boende och samarbetet med Sörliden-Valla samverkansförening har fungerat väldigt bra, säger Maria Ölund, förvaltare på Övikshem.

Där grusplanen står idag så kommer det att byggas en spontanidrottsplats med bland annat bollplaner, frisbee-korgar och cykelstig. Det kommer även finnas en så kallad ”pumptrack”, det vill säga en bana för kickbikes, bmx och skejt. Spontanidrottsplatsen får namnet Trippeltrixparken efter en tävling som vanns av Sörlidenskolans klass 1b. 

Upprustningen beräknas kosta drygt 5 miljoner kronor, varav boverket bidrar med 1,7 miljoner. I samband med upprustningen så kommer de också att rusta upp skolgården vid Sörlidenskolan för att göra den grönare, tryggare och roligare.

Du kan läsa mer och se en skiss av hur området kommer att se ut på Örnsköldsviks Kommuns hemsida.

Publicerat