Övrig sport

Guld för spjut-Amanda

Vid världsungdomsspelen i Göteborg, Nordens största ungdomstävling i friidrott tog ö-vikstjejen Amanda Rask guld i spjuttävlingen. Med resultatet 44,75 är hon därmed Sveriges bästa kvinnliga spjutkastare under 17 år.

På världsungdomsspelen på Ullevi i Göteborg stod 16-åriga Amanda Rask från Ö-viksklubben IF Vingarna för en stark prestation när hon i överlägsen stil vann F17-tävlingen i spjut. Rask kastade nästan fyra meter längre än tvåan och förbättrade sitt eget personliga rekord med över två meter.

Världsungdomsspelen är Nordens största friidrottstävling med cirka 8500 deltagare från 12 år till seniorer. Friidrottare från hela världen deltar och i spjuttävlingen ställdes Amanda Rask mot norskor, finländskor, isländskor och en färöiska.

Kastet som mätte 44,75 gav inte bara guldet i världsungdomsspelen till Amanda utan gjorde även så att hon seglade upp som bäst i Sverige i F17-klassen. Vinsten var en revansch från fjolåret där hon hamnade på en femteplats i F15-klassen. Det skriver allehanda.se.

Publicerat