Nyheter/Reportage

Musikanterna som spridit toner i sommar

Varje sommar så har vi genom de kommunala feriejobben musikanter som är ute och spelar musik och sprider sommarglädje till de som är ute och njuter eller inväntar semestern.

Nu under juni så är det Sofie, Maya, Andreas E, Tim, Rasmus och Andreas P som fått visa vad de kan med både instrument och sångröst när de spelat musik och spridit sommarkänsla runt Örnsköldsvik. De är en blandat skara från både Nola och Parkskolan och kommer från både estet och teknik linjerna. 

Deras musik har de spelat både på Stora Torget, utanför Oskarsgallerian och vid en del av parkerna Ö-vik. De har även hunnit med att spela inför de gamla på de olika äldreboendena i kommunen, bland annat Lejonbacken i Ö-vik och Eken i Järved. Musik som har varit uppskattad både ute på stan och på äldreboendena. 

– Det har varit roligt, och många tycker det är kul att vi har varit ute och spelat. Särskilt äldre människor har varit glada att höra oss spela, säger Maya innan de börjar spela på instrumenten och förbereder sig för nästa låt de ska spela. 

I tre veckor har de varit ute och spelat i stan, och fredag 29 juni är sista dagen de är ute. Det gäller då att bege sig ut för den som vill få sig en chans att lyssna på detta gäng musikanter en sista gång innan de ger sig ut på sommarlov. 

Publicerat