Du är här

2018-07-16 - Friska Ö-vik
  • Angelina Thelin tar en kontroll i årets Friska Örnsköldsvik. Foto: Tommy Thelin
  • En så kallad ”jättegryta”, en i berg urholkad fördjupning som bildats genom att strömmande vatten fått en sten att rotera tillsammans med grus och mindre stenar i en virvel under en längre tid. Foto: Tommy Thelin
  • Familjen Thelin under det första året de alla deltog i Friska Örnsköldsvik. Foto: Tommy Thelin

8-åring med rutin i terrängen

Har du lyckats hitta alla kontroller i Friska Örnsköldsvik? Det har 8-åriga Angelina Thelin gjort – flera år i rad. För dig som inte tagit dig ut än finns fortfarande chansen.

Några som inte missar möjligheten till umgänge och nya upptäckter är familjen Thelin, vars yngsta medlem Angelina varit med och utmanat terrängen i Friska Örnsköldsvik sedan treårsåldern. I dag är hon åtta och har för året precis bockat av den sista kontrollen.
– Vi har tagit alla sedan det andra året som Friska Örnsköldsvik arrangerades, säger pappa Tommy Thelin. En del har varit besvärliga att nå, men vi har kämpat på. En enda gång har vi fått bära Angelina, en sträcka på cirka 200 meter, annars har hon gått själv i alla år.

När Angelina får frågan vad hon tycker om att vara med i tävlingen, blir hon eld och lågor:
– Det är jättekul att ta alla kontroller och roligt att se nya saker. En gång såg jag när de visade en jättegryta på Barnkanalen, det är en grop i berget som gjorts av vatten. Nu har jag sett en på riktigt! Och så har jag sett rotvältor.

För resten av familjen innebär Friska Örnsköldsvik också ständigt nya upptäckter. Och än finns det chans att delta: Friska Örnsköldsvik fortsätter fram till 31 augusti då kontrollerna plockas in på grund av älgjakten – förutom på Åsberget där de sitter kvar till 21 oktober. Kartor kan hämtas i Tidningen 7:s entré.

Dela med dig av denna artikel på: