Musik

Bob Stevens i Moliden

Torsdagsdans 26 juli på Molidens Folkpark med 60-årsjubilerande dansband.

Dansbandet bildades redan 1958 under namnet Bob Stewens vilket senare ändrades till Bob Stevens. 1978 splittrades bandet men 1987 bestämde sig Mats Kärrlid och Mats Olsson för att återbilda det igen. Under 90-talet gav bandet ut flera musikalbum och fick hösten 1998 en svensktoppsplacering med "Samma leende som du". "Ett litet under" blev under 90-talet en hit i Sverige och Danmark, men den mest framgångsrika låten är deras version av "No more Bolero" som har blivit bandets signaturmelodi. Detta på grund av Mats Kärrlids karakteristiska sångröst och Mats Olssons saxofonspel med vilket han har nominerats till bästa blåsare vid ett flertalet tillfälle. Mats Olsson är även låtskrivare och har med låtar på flera av bandets album.

Efter ett kort uppehåll i mitten på 2000-talet är Mats och Mats åter i full gång med att skriva musik, turnera och spela in skivor med bandet. "Mitt Skåne" från 2014 blev en stor succé både vad det gäller försäljning och listplaceringar. Uppföljaren "Skåne är ett härligt land" från 2015 är ett album med låtar som på ett eller annat sätt anknyter till Skåne.

Förutom Mats Kärrlid och Mats Olsson består bandet av Mikael Langen från numera nedlagda Martys samt Dan Gustafsson, som har ett förflutet i bland annat Cosmix och Dannys.

Publicerat