Nyheter/Reportage

Campingen i Tre-sjö får nytt liv

Ifjol stod Trehörningsjö Camping och Stugby öde hela sommaren. I år, tack vare två driftiga systrar, sjuder det åter av liv och rörelse när vi hälsar på.

När Kerstins Udde Spa & Turism gick i konkurs i april 2017 drabbades även campingen och stugbyn, eftersom dessa arrenderades och drevs av den konkursade föreningen.
– Det kändes så hemskt när det här bara stod tomt ifjol, säger Catarina Lindkvist från Kantsjö.
Hon och systern Sara Lindkvist från Kyrkbyn nöjde sig inte med att beklaga utvecklingen, utan bestämde sig för att göra något åt den. I början av mars förvärvade de tillsammans anläggningen för knappt 500 000 kronor.
– Vi gjorde en lång resa, säger Sara. Ibland kändes det jättebra och ibland tänkte vi ”ska vi verkligen göra det här?” Men vi bestämde oss för att ta det som det kommer och göra så gott vi kan.
Under 7as besök är systrarnas pappa Sören i full färd med att klippa gräset. Han och deras mamma Anne-Mari har dragit ett stort lass för att ge nytt liv åt anläggningen – och de är glädjande nog i gott sällskap.

Att campingens fortlevnad är hela byns angelägenhet märks tydligt på det gensvar som Sara och Catarina har fått. Ständigt dyker det upp folk som vill hjälpa till, och under en enda helg i maj samlades ett 30-tal frivilliga för att räfsa, röja och fixa.
Systrarna Lindkvist har behållit sina ordinarie jobb och är dessutom trebarnsmammor båda två, så de är tacksamma för all hjälp de kan få.
Nu gläds de över att besökarna redan börjat hitta tillbaka till såväl stugor som campingplatser. Den 11 augusti anordnas det första större evenemanget i deras regi, när Mormors Salonger gästar campingen, och systrarnas förhoppning är att kunna bjuda på fler evenemang nästa sommar.
– Vi gör det här för bygdens skull, säger Catarina. Vi inser att det inte finns några pengar att tjäna på det här, men vi hoppas att det här ska ge ringar på vattnet så att bygden lever upp mer och mer.

Publicerat