Du är här

2020-07-15 - Nördrummet

Sju spel för sommaren

Sommaren är inte en tid för dataspel utan en tid då man ska vara ute i solen och njuta av vädret. Fast, ja, vem försöker jag lura egentligen? Nördar som jag kommer fortfarande gömma oss nere i källarens mörker och spela. Och för er övriga så kan det vara kul att ha något att spela under de regniga dagarna, så här får ni 7 tips på spel passande för dagarna då solen gömt sig bakom gråa moln.

7. Left 4 Dead
I Left 4 Dead tar du rollen som en av fyra överlevare i en zombiefylld värld. Uppdraget är enkelt; nå slutet av banan. Samtidigt som du gör det så måste du och tre andra spelare håll koll på både förnödenheter och varandra. Om en faller efter så kan allt sluta illa. Det blir snabbt ett intensivt spel där alla försöker göra sitt bästa för att överleva och får lätt tiden att gå när regnet öser ner utanför.

6. Mario Party
Mario Party är ett brädspel i digital form. Fyra spelare tävlar i att samla stjärnor genom att färdas över det digitala spelbrädet, vinna mini-spel för att få mynt som ni sedan köper stjärnorna för. Spelaren med flest stjärnor då spelet är över vinner. '

5. Tetris
De flesta känner nog till Tetris, spelet som går ut på att stapla block. Många Tetris-spel har varianter där man kan spela mot varandra, och de blir snabbt intensiva och hektiska när du försöker hitta de kombinationer som gynnar dig och förstör mest för din motståndare. Roligt spel att få en timme eller så att gå när ni väntar på att regnet ska dra sin väg.

4. Retrospel
Retrospel, gamla Nintendo- och Segaspel och sånt, är inte bara roliga utan de var ofta också gjorda för att vara lätta att bara sätta sig ner och spela. Och många spel lät två eller fler spelare att spela samtidigt eller mot varandra. Just enkelheten i retrospelen gör dessa till perfekta sommarspel då det är lätt att bara börja och sluta när ni känner för det. 

3. Fightingspel
Ett av de spel som verkligen skriker sommarspel för mig är fightingspel som Tekken eller Super Smash Bros. Det enda de går ut på är att slå ut motståndaren med kombinationer av slag, sparkar, grepp och ibland tillhyggen. De är både roliga och pulshöjande och får lätt tiden att gå när ni väntar på att mygginvasionen ska dra till något annat hus.

2. Mario Kart
Mario Kart är kungen av racingspel. Här rejsar du inte bara utan du plockar också upp vapen, sköldar och saker som hjälper dig att nå mållinjen först. Omgångar i Mario Kart blir snabbt intensiva race där ni inte bara försöker vara bäst på att köra utan också försöker se till att ni får tag på just rätt saker som kommer stoppa motståndarna från att stjäla förstaplatsen från dig.

1. Jackbox Party Pack
Jackbox Party Pack är en samling av spel för upp till 8 spelare. Allt som behövs är spelet och att varje deltagare har en smartphone. Spelen varierar mellan frågesporter, teckningstävlingar, att vara bäst på att ljuga. Det som ger förstaplatsen är enkelheten i spelet. Det är lätt att både starta, avsluta och enkelt att förstå. Ett både roligt och perfekt spel för sommaren då ni behöver något kul att göra en stund. Lätt att avsluta så fort sommarsolen tittar fram igen med sin härliga värme.

Dela med dig av denna artikel på: