Näringsliv

Framtidstro i Bredbyn

Edvardssons i Bredbyn AB satsar och investerar i nya maskiner för att klara efterfrågan på sina möbler, Crescendo System. Polarbröd och Anundsjö Bygg AB är två andra företag, i samma industriområde, som investerar. Framtidstro är inget som saknas hos företagen i Bredbyn.

Hos Edvardssons i Bredbyn är det full fart i snickeriet, bland annat med tillverkning av möbler i serien Crescendo System.

– Det krävs investering i nya maskiner för att vi ska kunna möta den växande efterfrågan och bibehålla samma goda kvalitet, menar företagets VD, Ann Strandberg. En ny femaxlig CNC är en av maskinerna som införskaffas, enbart den maskinen innebär en investering på ca 2 miljoner kronor.

Snickeriet är beläget 4 mil utanför Örnsköldsvik och har funnits sedan 1947. Tillverkningen av möbler startade för ca 10 år sedan.  Man ville ha en egen produkt att jobba med och samtidigt minska företagets känslighet för konjunktursvängningar hos emballagekunderna. Att man fastnade för möbeltillverkning, berodde dels på att man upplevde att det fanns ett stort behov av kvalitetsmöbler, för i första hand offentlig miljö, samt att kompetensen för detta fanns inom företaget. Edvardssons hade under många år arbetat i huvudsak med industriemballage, till i första hand exportindustrin. Då emballagen i första hand tillverkades i plywood, var det ett naturligt val att nyttja samma material i möblerna.

De nya maskinerna kommer att säkerställa produktionen och CNC fräsarna är hjärtat i snickeriet. Alla möbler har första anhalt där, för att sedan fortsätta längs produktionskedjan med en hel del manuellt arbete.

Från design och konstruktion till färdig produkt - allt sker under samma tak. Stefan Edvardsson, vars pappa grundande företaget, är den som ritar upp möblerna. Nu har även tre av Stefans barn börjat arbeta i bolaget och de sysslar både med ritning, konstruktion, tillverkning, försäljning och marknadsföring.

Publicerat