Nyheter/Reportage

Örnsköldsviks kommun i gemensam satsning om solel

Örnsköldsviks kommun deltar i en gemensam satsning med kommunala energi- och klimatrådgivare för att erbjuder privatpersoner, organisationer och företag en fördjupad rådgivning om hållbara transporter och solel. Satsningen pågår till hösten 2019.

Anledningen bakom satsningen ligger i det ökade intresset för solceller och att priserna för att installera en solcellsanläggning minskat. Satsningen ska hjälpa villaägare, bostadsrättföreningar och företag med att få fördjupa rådgivning och opartisk information om hur de bäst går till väga för att installera egna solelsanläggningar. Satsningen innefattar även hållbara transporter.

– Privatpersoner, organisationer och företag i Örnsköldsvik som vill veta mer solelinstallationer är välkomna att vända sig till mig, säger Karin Skopac, energi- och klimatrådgivare Örnköldsviks kommun.

Som en del av satsningarna så kommer de kommunala energi- och klimatrådgivningarna att ordna seminarier, studiebesök, studiecirklar och ställa ut på mässor. Under naturens dag 18 augusti vid Höglandssjön så kommer Örnsköldsviks energi- och klimatrådgivare finnas på plats för att diskutera solenergi eller andra energifrågor. 

Till hösten så planeras det också att en solcellssafari ska anordnas för de som funderar på att skaffa solceller eller bara är intresserade av tekniken.

Satsningen inom solel och hållbara transporter utförs på uppdrag av Energimyndigheten, med syftet att öka takten för att nå de energi- och klimatpolitiska målen.

Publicerat