Du är här

2018-07-20 - Övrig sport
Rune Haraldsson, världens äldsta orienterare. Foto: Peter Holgersson

Rune, världens äldsta orienterare

Rune Haraldsson i Norrköping är 100 år gammal, men det hindrar honom inte från att ta sikte på att starta när O-ringen avgörs i Höga Kusten, 22-27 juli.
– Jag har alltid varit imponerad av den fina terrängen i Örnsköldsvik som är sagolikt fin. Det vore en stor förlust om jag inte skulle kunna ställa upp på en eller två etapper, säger han till oringen.se

Text: Ulf Eklund    Foto: Peter Holgersson
Marcus Andersson från Örnsköldsvik, ishockeyspelare och orienterare och mitt i studier till journalist gjorde nyligen en intervju med den nyblivna 100-åringen. Där gör jubilaren tydligt och klart att han satsar vidare och tar sikte mot O-Ringen senare den här månaden:
­– Det är alltid inspirerande att se att kroppen fortfarande håller. Man vill ju inte ge upp, utan så länge kroppen är i fysiskt någorlunda bra trim så vill man ju prova den under O-Ringen. Det är bara synd att man inte är ung och spänstig så att man kan njuta av den fina kuperade terrängen, säger han.
Rune Haraldsson har motionerat i hela sitt liv och orineterat sedan han var 15 år. Vintertid har han även hunnit med Vasaloppet 25 gånger. Och när det stora och folkliga arrangemanget avgjordes i Örnsköldsvik 1994 sprang han i klassen  H75.
– Jag kommer inte ihåg min placering, men den var inte särskilt bra, fortsätter 100-åringen som brukar ta bilen med husvagnen på släp när det vankas orineteringstävlingar.
Men när O-ringen för första gången har en H100-klass vill han gärna lyxa till det med en stuga eller lägenhet.

Storsatsning på uppkoppling
O-Ringen har tecknat ett flerårigt samarbete med Bluecom med målet att säkra WiFi på arenorna, torget och vid kioskerna på campingen. Målet är att alla som vill ska kunna koppla upp sig för att ta del av online-resultaten som kommer att finnas via oringenonline.se. Resultat kommer också att finnas på arenorna, på 20 interaktiva skärmar, placerade i Deltagarservice och i måltältet.

Dela med dig av denna artikel på: