Nyheter/Reportage

Grundsunda eller Höga Kusten Nord?

Grundsunda Framtidsgrupp Bygdsam av Världsklass beviljats medel för en förstudie. Kartläggning av aktörer infrastruktur och dialogmöte med mera står nu på agendan närmaste halvåret.
­– Det känns jätteroligt, säger Mia Bylund Edstrand , som är koordinator på GFG-Bygdsam.

GFG-Bygdsam bjöd i februari in till en inspirationskväll med Jerry Engström och därefter så gick tankar till handling fort. En grupp jobbade samman en förstudieansökan till Världsklass, som nu alltså är beviljad.
Grundsunda är den norra delen av kommunen, men även den nordligaste delen av världsarvet Höga Kusten, vilket är en orörd del eftersom den i dag inte marknadsförs.

– Möjligheterna i området är enorma sett till naturen, företagen de entreprenöriella föreningslivet, men inte heller att förglömma god service och unika kommunikationsmöjligheter med tåg, flyg, båt och självklart bil och buss, säger Åsa Ringlöv, vice ordförande i GFG-Bygdsam och fortsätter:
– Höga Kusten Destinationsutveckling är positiv till förstudien och bistår med sitt kunnande i varumärket Höga Kusten, men också kring destinationsutveckling, vilket kommer vara en enorm tillgång för förstudien.

GFG-Bygdsam kommer under fortsättningen av 2018 att arbeta med förstudien, där dialog med aktörer är det primära samt identifiera den digitala mognaden, inventering av infrastruktur, leder, vindskydd med mera.
– När förstudien är färdig ska vi ha fångat uppe en struktur hur vi ska jobba och paketera våra besöksmål i Grundsunda, eller ska vi säga Höga Kusten Nord, säger Åsa Ringlöv.

Publicerat