Du är här

2018-06-28 - Evenemang
Larz-Kristerz (pressbild), GRABB - Felicia Nåfors (foto: Christoph Schauz), Magnus Carlsson (foto: Rickard L Eriksson), Ulf Edberg (pressbild) och Shine (pressbild).

Dansbandsgala och Sommarfest

Fredag och lördag 29-30 juni blir det både den årligt återkommande Sommarfesten i inre hamnen som Allstar står bakom och dessutom den nya dansbandsgalan som O’Learys arrangerar i sitt sommartält på Stora torget. En arrangörs-krock – eller kompletterar de två festerna varandra?

Sommarfesten arrangeras som vanligt helgen efter midsommar och i år bjuder man på Magnus Carlsson, Grabb – det vill säga DJ Felicia Nåfors från Kungsbacka – coverbandet Midnight Express från Gävle, samt från Umeå Ulf Edberg and The Highway Boys och DJ Wulf.
Bakom Sommarfesten står Allstar tillsammans med vattenskidklubben Käglorna, och dessa har tidigare år varit ensamma att arrangera en publikfest i centrum just den här helgen. Men i sommar blir det annorlunda.

O’Learys satte upp sitt sommartält på Stora torget redan 14 juni med fokus på fotbolls-VM. I tältet blir det aktiviteter ända fram till O-Ringens avslutning 28 juli – och samma helg som Sommarfesten arrangerar O’Learys två dansbandskvällar.

Fredag 29 juni kommer Lars Kristerz från Älvdalen, som i februari körde en ren konsert på Folkan Teater. Men nu är det dans som gäller för det färgstarka bandet som lirar på instrument från legendariska älvdalsföretaget Hagströms och nu är aktuella med plattan ”Det går bra nu”. Kvällen därpå är det Shine som bjuder upp till dans. En ny bekantskap i dansbandsvärlden som gjorde debut för bara ett år sedan och har Örebro som hemvist.

– Kvällslivet är en viktig bit för helheten av en stadskärna och det som händer på kvällstid gynnar också handeln och besöks-näringen under dagtid. Vår förhoppning är att både vår dansgala och Allstars sommarfest vänder sig till en bred publik, jag tycker att vi kompletterar varandra och tillsammans kan vi locka en bredare publikskara som besöker vår stadskärna. Örnsköldsvik är en superfin sommarstad och det tycker jag vi måste dra nytta av och visa upp att vi lever även under sommaren, säger Petra Granström.

Niklas Berggren på Allstar säger så här om de två arrangemangen:
– Sommarfesten/Hamnfesten har varit helgen efter midsommar i över 20 år och jag kan väl tycka att det finns många helger på sommaren att välja bland, men Petra valde den här av alla helger. Jag tror däremot att vi vänder oss till olika typer av publik vilket innebär att det kan bli en ännu större folkfest i stan.

Dela med dig av denna artikel på: