Du är här

2018-06-26 - Teater
Jens Nilsson gästspelar i Bo R Holmbergs ”Ge oss musik – och två Mariekex”. Foto: Elin Holmberg.

Musik och Mariekex

Sex gamlingar på ett seniorboende blir uppiggade av både musik och lite magi. För tredje året i rad spelar Höga Kusten Teaterförening Bo R Holmbergs sommarspel ”Ge oss musik – och två Mariekex”, men i år på ny plats – Nätra hembygdsgård i Bjästa.

– Allt utspelar sig på ett så kallat seniorboende. Där finns sex gamlingar, jag är själv en av dem, som håller på att vara lite ålderstigna och smågaggiga, berättar författaren Bo R Holmberg som spelar gammal skogsarbetare.

Gamlingarna träffar en klok gammal kvinna som påverkar dem, och publiken får med hennes hjälp reda på saker om huvudpersonernas tidigare liv. En har exempelvis varit kommunalråd.
– En dag kommer en övervintrad rocksångare som spelat i hela sitt liv och han börjar prata musik med oss. Det blir både Beatles och Stones och vi påverkas förstås positivt, dels av musiken och även av det lite magiska.

Två somrar har Höga Kusten Teaterförening arrangerat sommarföreställningen på Skule Naturscen men i år är det alltså Nätra hembygdsgård som gäller. Pjäsen innefattar omkring 25 aktörer och ensemblen ger sex föreställningar med premiär fredag 29 juni. Därefter spelas den lördag 30/6, söndag 1/7 och fredag till söndag 6-8/7.

Dela med dig av denna artikel på: