Övrig sport

Stortävling i Sporthallen

Nu i helgen, 16-17 juni, arrangerar Örnsköldsviks Gymnastikklubb den tredje deltävlingen i Riksserien med landets bästa rytmiska gymnaster på plats i Paradiset Sporthallen.

Förutom hemmaklubbens gymnaster anländer många från övriga delar av landet till Örnsköldsvik. Såväl juniorer som seniorer kommer att tävla både individuellt och i trupp och i kraft av ett stort startfält krävs det att arrangörerna utnyttjar båda helgens dagar maximalt. Därför inleds programmet klockan 09.00 såväl lördag som söndag.

Bland ÖGK:s gymnaster är förväntningarna av naturliga skäl högt ställda på klubbens meriterade senior Cassandra Pettersson, men det finns fler mycket skickliga tjejer som har goda chanser till framskjutna placeringar och i trupp-momenten brukar ÖGK stå sig väl i konkurrensen.
Under alla program i rytmisk gymnastik ska handredskapet vara i ständig rörelse samt i harmoni med det gymnastiska och musikaliska utförandet. Programmen utförs till musik där gymnasten använder sig av fem olika handredskap; rep, tunnband, boll, käglor och band.

 

Publicerat