Samhälle

Finalister till Årets Landsbyggare utsedda

Nu är finalisterna till det prestigefyllda Årets Landsbyggare 2018 i fyra kategorier utsedda och vinnarna kommer att koras den 19 juni under en av sommarens stora entreprenörsevent.

– Med Årets Landsbyggare vill vi uppmärksamma dem som bidrar till att skapa en levande landsbygd i Höga Kusten och en positiv bild av landsbygden på olika vis säger Jenny Edvinsson, verksamhetsledare Leader Höga Kusten.

Årets Landsbyggare är ett årligt pris för någon som har gjort en insats för att skapa en levande landsbygd i Höga Kusten och visat på en positiv bild av entreprenörsklimatet genom sitt entreprenörskap eller på annat vis. Priset utses i fyra olika kategorier. I år har nomineringsprocessen har varit öppen för alla i Höga Kusten och det är Leader Höga Kustens styrelse, även kallad LAG, som är jury och röstar fram vinnarna i respektive kategori.

- Vi har fått in många nomineringar i år när alla kunde vara med och nominera och det märks att det finns en oerhörd stolthet över det arbete som företagare, föreningar och andra eldsjälar lägger ner för att utveckla sin bygd, säger Jonny Lundin, ordförande i Leader Höga Kustens styrelse.

I år utses Årets Landsbyggare inom fyra kategorier och följande har nominerats:

1) Årets Landsbyggare – Entreprenör

Nominerade: Höga Kusten Hotell, Anundsjö Bygg, Mat och Nostalgi

2) Årets Landsbyggare- Entreprenöriell förening

Nominerade: Bollstabruk intresseförening, Österforse IF, Noramacken ekonomisk förening

3) Årets Landsbyggare- Attityd

Nominerade: Mats och Karin (musikentreprenörer Härnösand), Jonna Jinton (Influencer, konstnär Grundtjärn) Katarina Östholm (kulturjournalist, Sollefteå)

4) Årets Landsbyggare- Unga Landsbyggare

Nominerade: Johan Andersson (politiker Sollefteå), Jonna Jinton (Influencer, konstnär Grundtjärn), Peder Svensson (entreprenör/restauratör Ullånger)

Den 19 juni kan man ta del av tävlingen Årets Landsbyggare som går av stapeln vid Skulebergets Naturscen från klockan 17.30. Under kvällen möts entreprenörer, föreningar och andra med intresse för Höga Kustens landsbygd för att umgås, mingla och utvecklas tillsammans. Begränsade platser och anmälan krävs.

Publicerat