Skola & utbildning

Första "spadtaget"

Idag var det dags att ta första spadtaget/borrtaget för den nya högstadieskolan uppe vid Folkets Park. Byggandet har pågått ca två månader och nästa höst ska skolan vara igång.

Strax före det första "spadtaget" togs så pratade kommunalrådet Per Nyhlén om det ökade behovet av skollokaler i Örnsköldsvik och hur viktig Höglidenskolan kommer att vara. 

– Vi går från en kommun som under många år haft en befolkningsminskning till en kommun med befolkningsökning, säger Per och fortsatte:

– En sån här omställning ställer krav i alla olika led. I väntan på att vi ska komma ikapp kan det bli fel och tillfälliga lösningar. Därför kan det då också vara bra att få bygga såna här långsiktiga projekt.

Per fortsatte berätta om hur kommunen investerar ungefär 170 miljoner kronor i kommunen och spenderar drygt 70 miljoner i underhåll varje år, och att en stor del av underhåll och investering handlar om just skollokaler och skolmiljöer. 

– Våra barn och ungdomar är otroligt viktiga. Vi har satt som mål att Örnsköldsviks kommun ska vara en av Sveriges bästa skolkommuner år 2020. Att nå det målet ställer stora krav på både personal och elever, och skolmiljön är en otroligt viktig parameter för att både elever och lärare ska utvecklas och trivas.

– Jag är övertygad om att Höglidenskolan kommer att bli en fantastisk lärmiljö för all personal och de ungefär 350 elever som kommer att börja på skolan från hösten 2019, avslutade Per.

 
Publicerat