Nyheter/Reportage

Stipendier delas ut på nationaldagen

Örnsköldsviks kommuns Kultur- och fritidsnämnd kommer att dela ut stipendier i samband med nationaldagsfirandet. Stipendierna ska uppmärksamma lovvärda insatser inom hembygd/kulturarv, idrott, kultur och ledarskap.

Utdelningen av stipendier kommer att ske på Stora Torget, med start klockan 12:45 på Nationaldagen. I samband med stipendieutdelningen så kommer även ett antal idrottare att få ta emot Mästerskapsstipendiet för väl genomförda idrottsprestationer under 2017.

De stipendier som delas ut är:

Arne Söderströms Hembygdsstipendium på 30 000 kronor går till Åke Ottosson, Bredbyn
Motivering: ”För sitt mångåriga engagemang i Anundsjö Hembygdsförening. Åke har representerat föreningen i många sammanhang, inte bara av kulturhistorisk art. Han ingår bland annat i natur- och friluftsrådet. Åke är en stor tillgång för civilsamhället.”

Idrottsstipendiet på 15 000 kronor går till Tilda Johansson, Skorped (Anundsjö Skidskytteförening)
Motivering: ”Tilda har visat på flera goda resultat i skidskyttespåren. Vi vill med denna utmärkelse stötta och uppmuntra henne i hennes fortsatta satsning som idrottare men också som förebild för unga medlemmar i Anundsjö Skidskytteförening och andra föreningar. Tilda, och tidigare stipendiater, visar att ambitiösa idrottsungdomar från Örnsköldsvik kan delta i konkurrens med andra duktiga ungdomar, i och utanför Sverige.”

Kulturstipendiet på 15 000 kronor går till Matilda Öberg, Mellansel
Motivering: ”För hennes talang, ambition och ålder. Matilda berikar Örnsköldsviks kulturliv bland annat genom att delta i orkesterlivet.”

Ledarstipendiet på 15 000 kronor går till går till Jan-Erik Backman, Gideå
Motivering: ”För hans engagemang att göra cykling tillgängligt, både för medlemmar i föreningen och för allmänhet, ung som gammal, genom sitt ideella arbete inom CK Örnen i dialog med kommunen och markägare.”

Mottagarna av Mästerskapsstipendiet är:
Niclas Svensson, ÖMK Rundbana: 1 SM-guld i Isracing 2017 
Jennifer Täfvander, Skags Vattenskidklubb: 1 SM-guld vattenskidor, trick 2017 
Cina Mohlin, Kubbe-Norrflärke IF: 1 SM-guld & 1 EM-brons i bänkpress 2017
Naib ilaldayev, Husums IF Brottningsklubb: 1 SM-guld i brottning, 86 kg, 2017 
Cassandra Pettersson, Örnsköldsviks Gymnastikklubb: 1 SM-guld i tunnband i Rytmisk gymnastik och 4 guld i Svenska Cupen 2017

Publicerat