Nyheter/Reportage

Sandvikens nya arrendator

Andreas Olsson med företaget Eventcon AB har tagit över som ny arrendator för Sandvikens Fiskeläge på Ulvön.
­– Det blir inga överraskningar. Vi kommer att värna traditionerna och det genuina, säger han.

Statens Fastighetsverk äger och förvaltar det charmiga gamla fiskeläget med anor från 1600-talet. Sedan i höstas har de letat efter en lämplig arrendator och i början av maj kom parterna överens.
Det innebär att anläggningen, med fjorton fiskestugor, åtta sjöbodar och fem skogssstugor drivs vidare under samma former som tidigare och att det är Eventcon AB som numera arrenderar fiskeläget.
­– Ett fantastiskt fint ställe med stor potential, säger Andreas Olsson.

Han vill lugna de som eventuellt oroat sig för stora förändringar och slår fast att återkommande gäster inte får några överraskningar.
– Det handlar snarare om att göra åtgärder på sånt som går att förbättra, säger Andreas och nämner logistiken på ön och möjligheterna för gästerna att exempelvis ta sig till och från Ulvöhamn.
­– Ulvön är större än vad många tror och där har vi ett bekymmer som vi måste försöka lösa. Samtidigt är vi rädda om öns särprägel och ingen mår bra om det blir för många fordon på ön.

Andreas har på senare år tillbringat många somrar på Ulvön där hans familj har fritidshus. Han ser fram emot högsommaren och hoppas och tror på en fin säsong i Sandviken:
– Att många gäster återkommer år efter år är ett gott tecken. Men självklart välkomnar vi även nya.

Publicerat