Näringsliv

"Vi har fått jobba hårt på att hitta rätt"

Örnsköldsviksbyrån Brath sätter rekord igen efter några svårare år. Nu passerar man 20 miljoner i omsättning och rekryterar i raskt tempo. Åtminstone fyra nya skall anställas i Örnsköldsvik.

Öviksbyrån Brath tappade under 2015 sin största kund och 40% av sina intäkter i ett slag. Företagets största motgång sedan starten hade just inträffat och Maria och Magnus Bråth som driver byrån fick göra allt för att lyckas behålla personalen.

- Det var ett svårt år, säger Magnus Bråth som grundat byrån 2013, vi fick skära ner alla våra satsningar utanför kärnverksamheten. Vår ehandelssatsning fick gå ner på sparlåga och alla våra planer fick skjutas på framtiden. Målet var att behålla all personal på byrån.

De båda ägarna lyckades få in nya kunder som täckte hela tappet och till sist omsatte man några tusenlappar mer än året innan men det krävdes hårt arbeta från alla på företaget. Allt från städning till utbildning sparades in på och alla fick hjälpas till att lösa situationen.

- Inte ett enda klagomål hördes när vi drog in på saker, säger Magnus, vi fick börja städa själva på kontoret, tvätta handdukar hemma och liknande och alla tog i och hjälpte till. Det hade varit oerhört svårt om vi inte haft den personal vi har.

Nu har tillväxten tagit fart igen för företaget, förra året landade omsättningen på strax över 18 miljoner kronor och det här året kommer slutsiffran bli någonstans kring 21. Då man har brutet räkenskapsår löper året från september till augusti så året är snart klart.

- Vi har fått jobba hårt på att hitta rätt, fortsätter Bråth, jämfört med de första åren har vi fått kämpa för varje krona. Det innebär också att jag tycker att vi idag är ett mycket starkare företag, det är motgångarna som gör oss starka i konkurrensen. Nu är det full fart framåt igen.

Byråns omsättning kommer vara ungefär 21 miljoner kronor 2017-2018 och resultatet blir omkring två miljoner kronor. Byrån växer både i Stockholm och Örnsköldsvik, som är huvudkontoret, och planen är att växa med åtminstone fyra nya medarbetare inom några månader.

- Allt pekar uppåt härifrån, säger Bråth, vi är ett mycket starkare och mer trimmat företag idag, vi har verkligen hittat rätt. Vi tänker fortsätta växa och vi kommer fortsätta göra det i Örnsköldsvik.


 

Publicerat