Motor

7 tips för en lyckad bilsemester

Sommaren och semestertider närmar sig allt mer och planeringen för sommarens resor börjar att komma igång på allvar. Många väljer att åka på bilresor för att besöka vänner och släktingar. Här kommer 7 tips på hur du lyckas med en sådan bilsemester.
  • Se över bilen – Kontrollera så att allt är iordning och att det inte finns något som kan komma att behöva fixas under resan. Kolla även torkarblad och fyll på spolarvätska.
  • Planera resan i förväg – Har ni rutten redan planerad så blir det lättare att ta det lugnt då ni inte behöver sitta och planera resan allt eftersom. Ska ni åka långt så är det också bra att inte köra allt för många mil på kort tid utan ta resan istället i den takt ni behöver för att slippa stress.
  • Ta med underhållning – Långa resor kan lätt bli tråkiga. Särskilt om ni har barn så är det bra att ta med någon form av underhållning som kanske en surfplatta, ljudbok, serietidningar, kortlek och liknande som barnen kan underhålla sig med under resan.
  • Mobilladdare – Se alltid till att ha med en mobilladdare och en powerbank. Inte bara är det viktigt att ha en fungerande telefon om något skulle hända, men telefonens GPS och kartor kan också användas för att hitta ifall ni finner att ni kört fel eller söker efter ställen att besöka under resans gång.
  • Boka boende i förväg – Har ni inte med er tält, husvagn eller liknande så är det bra att boka boende i förväg om ni ska åka långt och behöver någonstans att sova under natten. Under semestertider är det hög tryck på hotell, stugor och vandrarhem så det kan vara svårt att få tag på boende på kort varsel.
  • Ta med mellanmål och dryck – Även om ni redan har lunch och middag inplanerad så är det bra att ta med något mellanmål och något att dricka medan ni t.ex. tar en bensträckare. Vatten är särskilt viktigt då bilar lätt blir varma och man vet aldrig om AC:n kan börja att krångla.
  • Packa inte mer än vad ni behöver – En bra regel är att aldrig packa mer än vad ni behöver, ungefär en väska per person.

Källa: mekster.se

Publicerat