Nöje & kultur

Min helg: Tommy Thelin tar kontroll

Tommy Thelin är laddad inför söndagens Dalens dag. Innan dess väntar både tv-kontrollen och några saknade kontroller i ”Friska Örnsköldsvik”.

På torsdag får en grupp Härnösandsbor stifta bekantskap med Tommy Thelin i Nätra Hembygdsförening då en guidad tur i vackra Sidensjö väntar.
– Jag ska bland annat visa dem Sidensjös fantastiska medeltidskyrka och Brynge kulturområde. Och så blir det ett stopp i Rössjö där Jonas Nätterlund föddes.
Kvällen fortsätter sedan i upptäckandets tecken. Men då i privat regi, tillsammans med familjen.
– Vi har några kontroller kvar att ta i ”Friska Örnsköldsvik”. Jag är ute och letar varje år tillsammans med min dotter och min sambo, det är bra tillfällen att upptäcka platser som man inte varit på förut. Under kvällen söker vi oss nog ut till Gullviksområdet. 
 

Som klassförälder till dottern Angelina fortsätter fredagen att bjuda på aktiviteter.
– Då samlas klassen i EFS lokaler i Domsjö för att leka. Vi kommer spela kubb och testa på klätterväggen. Sedan är det frågan vad vi gör på kvällen; antingen blir det att ta fler ”Friska Örnsköldsvik”-kontroller, eller så tar vi bara en: tv-kontrollen. Jag gillar frågesporter och brukar se ”Smartare än en femteklassare”. Men det är jag ensam om i familjen. 
 

Lördagen viger Tommy åt gården och hemmet, med lite trädgårdspyssel och kvällschips i soffan. Sedan, som bekant, är det dags för Dalens dag på söndag.
– På kvällen hoppas jag få pusta ut och konstatera att det blev lyckat, att både besökare och de föreningar som deltog blev nöjda. 

Publicerat