Friluftsliv

Birka Cruises kryssar i Höga Kusten

Birka Cruises långkryssningssäsong inleds med en tvådygnskryssning till Höga Kusten. Idag den 28 maj är det dags för den första av årets fem kryssningar till världsarvet med ankomst till Härnösand den 29 maj kl 08.30.

I sommar utökar rederiet de populära kryssningarna till Höga Kusten från fyra till fem. På morgonen den 29 maj kan boende och besökare för första gången i år se det 177 meter långa fartyget M/S Birka Stockholm i farleden. 

Med på premiärkryssningen finns rederiets VD Satu Andersson:

– Äntligen har jag lyckats knipa en plats till Höga Kusten, en av vår mest populära långkryssning. Förutom att jag ser fram emot alla smakupplevelser och aktiviteter ombord så är jag spänd på att få möta den kreativitet och utveckling som sjuder där uppe, säger Satu Andersson.

Satu Andersson deltar bland annat i smygpremiären av Nya Sambiblioteket tillsammans med Mikael Damberg, Närings- och innovationsminister, finansmannen Olof Stenhammar och Anders Fällström, rektor på Mittuniversitetet samt landshövding Berit Högman.

Minnesvärda utflykter

Den 28 maj går kryssningen från Stockholm för att dagen efter lägga till i Härnösand och vid avresan gå inomskärs i Höga Kusten. De cirka 1500 passagerarna kan åka på utflykter och strosa i Härnösand. – Vi har ett bra samarbete med Birka Cruises och tillsammans har vi hittat ett sätt att paketera Höga Kusten som uppskattas av besökarna. Vår destination erbjuder fantastiska förutsättningar för att vara aktiv ute i vårt unika naturvärldsarv och kombinerat med en härlig gemenskap och fantastiska smakupplevelser satsar vi stort på minnesvärda utflykter. En nyhet för i år är turen ut till Mjältön för bestigning av Sveriges högsta ö - en tur som kommer att bli fantastiskt minnesrik, säger Mia Karlsson, Höga Kusten Turism.

Datum och tider

Birka Cruises anländer till Djuphamnen i Härnösand den 29 maj, 12, 22 och 27 juni samt 21 augusti cirka 08.30. I juni avreser fartyget kl 17.00 medan maj- och augustikryssningarna lämnar en timme tidigare för att gå inomskärs i Höga Kusten.

Utflykter med flest resenärer 5-i-topp (alla avresor per 21/5)

Stadsvandring med utsikt från Vårdkasberget
Högakustenbron, lokala specialiteter och Ådalen
Världsarvet Höga Kusten (Skuleberget)
Hemsö Fästning
Smaka på Höga Kusten (med Ruben Madsen på Ådalen III)

Publicerat