Musik

Anna-Li lever för musiken

Två singelsläpp, studier på en singer/songwriter-linje och läns-final i P4 Nästa. För Anna-Li handlar just nu allt om musik.
– Jag blir så glad av den, musik betyder allt för mig, säger hon.

Anna-Li heter egentligen Matilda Sjöberg – artistnamnet Anna-Li är en sammansättning av mellannamnen Anna och Linnea.
– Matilda Sjöberg är inte så slående. Jag har alltid velat ha ett artistnamn men samtidigt måste det innehålla något som är jag, säger 21-åringen från Myckelgensjö som för närvarande lever och andas musik.
Den som har vägen förbi Söråkers Folkets Hus, torsdag 24 maj, kan se henne i länsfinalen av P4 Nästa; musiktävlingen där vinnaren gör upp med 25 andra länsfinalister om att nå riksfinalen. 

Anna-Li ställer upp med låten ”Mer av dig”, en av två singlar hon nyligen släppt på Spotify.
– Den andra låten heter ”Ont” och handlar om en jobbig period jag gick igenom just då. Musiken är ett sätt för mig att uttrycka mina känslor – jag blir så glad av musiken och känner verkligen att det är det här jag ska hålla på med.
Och det är precis vad Anna-Li gör. Förra hösten antogs hon till en helt ny musiklinje på Dalkarlså Folkhögskola, norr om Umeå. Där fördjupar hon sig i musikskrivandet med sin nyinköpta dator som det främsta redskapet.
– Att skriva låtar är en del av min vardag just nu. Det är otroligt kul att producera och låta kreativiteten flöda. Oftast skriver jag på svenska, säger Anna-Li och nämner Linnea Henriksson och Molly Sandén som förebilder.

Framtidsdrömmen är att bli producent eller artist. En av planerna för att nå dit är att söka till Musikmakarna i Örnsköldsvik. Men innan dess väntar ytterligare låtsläpp.
– Under året kommer jag att släppa en EP med fem låtar. Ambitionen sedan är att försöka nå ut med min musik så mycket som möjligt. Att någon ska tycka om den. Då blir jag glad.

Publicerat