Du är här

2018-06-12 - Övrig sport
  • Det blir många timmars träning varje vecka för Selma. Foto: Håkan Nordström
  • Det började så smått hemma på gräsmattan när Selma fick upp intresset för badminton då pappa Jonas stod för motståndet.Foto: Håkan Nordström
  • Foto: Håkan Nordström
  • Till hösten bär det iväg till Umeå och badmintongymnasiet för Selma. Foto: Håkan Nordström

Framtidslöftet Selma

Snart tar Selma Arvidsson, 16 år, framgångsrik och mycket lovande badmintonspelare, nästa steg mot sina proffsdrömmar.


Det började i tioårsåldern på gräsmattan vid villan i Själevad med pappa Jonas som motspelare och eftersom Selma tyckte att det var kul med badminton så kom hon att börja träna med Friska Viljor Badmintonklubb.
– Det är farten, precisionen och tekniken som är det fascinerande med badminton, att få utmana sig själv, säger Selma.

Vad krävs då för att bli en bra badmintonspelare?
– Teknik, styrka och bra och snabbt fotarbete och jag försöker träna så varierat som det bara går och jag tränar tre kvällar i veckan under säsong, sammanlagt blir det väl sju-åtta timmars träning i veckan.

Till hösten börjar Selma på Elitidrottsgymnasiets badmintongren i Umeå efter rekommendation från Svenska badmintonförbundet och då blir det dagträning på skoltid och egen träning kvällstid. Något som hon verkligen ser fram emot och då kan hon fortsätta att utveckla sitt spel. Där finns ett lag i högsta serien och man har en stor egen badmintonhall och flera hundra medlemmar. Dessutom finns där mycket skickliga tränare och bra spelare.

En av tränarna, Daniel Johansson, har bara gott att säga om badmintonlöftet i klubben.
- Det som gör Selma så bra är att hon håller fokus och visar på stor kvalitet i sitt spel.

För ett par veckor sedan vann hon en större seniorklasstävling i Umeå, så vem vet, kanske har vi en framtida storstjärna i vardande.
Att Selma är ett framtidslöfte visade hon för ett par veckor sedan när hon vann en större seniorklasstävling i Umeå, så vem vet, kanske har vi en framtida storstjärna i vardande.

                                                                  *******
Friska Viljor Badmintonklubb omfattar ca 50 medlemmar i åldrarna 7-17 år och de är fördelade i tre träningsgrupper efter ålder/spelvana. De flesta som hjälper till som tränare är föräldrar till aktiva eller tidigare aktiva spelare. Just nu har man en klar majoritet tjejer i klubben. Man har en uttalad breddverksamhet och alla tränar två gånger i veckan i Nolaskolans gymnastiksal. De som velat satsa mer har varit upp till Umeå emellanåt och tränat för att få extra sparring.

 

Dela med dig av denna artikel på: