Näringsliv

ÅF tar sats för framtiden

Ingenjörs- och designföretaget ÅF genomför varje år 10 000-tals energi-, industri- och infrastrukturprojekt och 10 000 anställda runt om i världen ska bli fler.
Så även i Örnsköldsvik där 55 konsulter ska bli minst 65 före årsskiftet.

Rekryteringsarbetet är i full gång och på det moderna och välkomnande kontoret i Arken, Örnsköldsvik, träffar vi ett flertal stolta medarbetare som känner delaktighet i företagets framtids- och visionsarbete. Det som handlar om att i ännu större omfattning skapa håll- bara tekniska lösningar för kommande generationer.

– För många är nog den första bilden av oss att vi är ett ganska tekniktungt företag. Det handlar så klart om teknik, men mer och mer också om design, säger Anna Grönros som arbetar med produktutveckling.

Verksamhetsområdena är energi, industri och infrastruktur med
bas i Europa och affärer och kunder över hela världen. Konsulterna och ingenjörerna i Örnsköldsvik är inget undantag, men kan också glädja sig över ett flertal spännande lokala och regionala projekt. För att möta kundernas efterfrågan handlar det om att växa och glädjande är att så är fallet även för enheten i Örnsköldsvik. De inriktningar som man främst vill växa inom är Rör/Anläggning, El/Automation, Produktutveckling, Miljö, Ljud/ Vibrationer.

– Det finns många duktiga ingenjörer och vi har goda förhoppningar om att knyta några av dem till vårt gäng i Örnsköldsvik. Vi ser gärna fler kvinnliga sökande till våra tjänster, säger Kai Jaara, sektionschef Produktutveckling.

När landets studenter, från 33 universitet och högskolor, nyligen röstade fram sina drömarbetsgivare placerade sig ÅF i topp bland de mest attraktiva arbetsgivarna. Enligt FöretagsBarometern är ÅF den femte mest populära arbetsgivaren bland civilingenjörsstudenter och kniper priset som branschbäst.

– Det råder ett härligt driv i det här företaget och inte minst i Norrland. Här finns en mycket tydlig ambition om att alla vill göra sitt bästa i varje situation, säger Lars Olsson, marknadsområdeschef Process. 

www.afconsult.com/sv/jobba-hos-oss/lediga-jobb

Publicerat