Miljö

Miva arrangerar familjedag på Stora torget

Imorgon den 26 maj arrangerar Miva en familjedag på Stora torget i Örnsköldsvik i samband med den traditionella Trädgårdsmässan. Familjedagen kommer att ha temat vatten.

– I vår region finns generellt ett överflöd av vatten, men vi måste bli bättre på att använda vårt vatten på rätt sätt. Vattnet rör sig i ett evigt kretslopp och det som hamnar där kan vara svårt att få bort. Mycket kan våra avloppsreningsverk klara av, men inte allt. Med en va-dag vill vi förklara hur allt hänger ihop. Vad Miva gör och vad vi var och en kan göra för att ta hand om vårt vatten, säger Gerth Mattebo, vd på Miva.

Familjedagen ska informera om vatten och vad var och en kan göra för att ta hand om vårt vatten. På torget kommer det finns information om bland annat hur dricksvatten produceras och avloppsvatten renas. Mivas filmbuss kommer också finnas på plats och visar underjordsfilmer av ledningar i marken. 

Förutom information så kommer också Miva bjuda till flera evenemang. Elever från Själevadskolan kommer att sjunga sånger med temat vatten och stans företagsmaskotar kommer att mötas i ett parti bajsboule. Klockan 13.00 så kommer de utse den vinnande klassen i kranvattentävlingen som Miva arrangerat under våren där klasser fått hitta på sätt att marknadsföra vatten.

Miva bjuder också till roliga aktiviteter, tävlingar och gratis fika. Tillsammans med Komtek så får både barn och vuxna pröva på spännande experiment och det kommer finnas tipspromenad och en avloppstävling att ta del av. Även en hoppborg kommer att finnas på plats.

Arrangemanget håller på mellan 11.00 - 15.00

Publicerat