Nyheter/Reportage

PostNord prisade Mellansels IF

I lördags på Landsbygdsriksdagen i Örnsköldsvik, tilldelades de lokala utvecklingsgrupperna Kiladalens Utveckling AB från Södermanland och Mellansels IF från Västernorrland pris av PostNord.

PostNord delar ut sitt landsbygdspris under Landsbygdsriksdagen till lokala utvecklingsgrupper som gjort en stark insats för sina bygder för att de ska få bättre service, fritidsmöjligheter, fler arbeten, bättre integration, större inkludering av unga och annat som gör en bygd attraktiv att leva i.

Kiladalens Utveckling AB utsågs av Riksorganisationen Hela Sverige ska leva till Årets lokala utvecklingsgrupp 2016 och Mellansels IF fick utmärkelsen 2017.

- Vi tycker absolut att det arbete som dessa två grupper utför är värt att prisas flera gånger. Att de får motta ett pris från en så stor aktör som PostNord under ett så viktigt evenemang som Landsbygdsriksdagen hoppas vi förstärker den betydelse de har, för sina bygder och i förlängningen för hela Sverige, säger Åse Classon, en av Hela Sverige ska levas ordförande.

Mellansels IF har arbetat ända sedan 1990-talet med att bygga en attraktiv bygd. Långsiktighet, hållbarhet och lokal demokrati styr deras insatser och arbetsmetoder. Med så skilda verksamheter som gym för rörelsehindrade, uthyrning av konferenslokaler, idrottande och integrationsarbete bidrar föreningen till en bygd där alla kan höra hemma.

Motiveringen för deras pris lyder:
Mellansels IF har som ledstjärna att alla i byn ska kunna inkluderas, och alla ska känna sig välkomna. Alla ska ha möjlighet till jobb, fritid och samhörighet och Mellansels IF:s insatser stödjer detta viktiga tänk genom sitt breda och framgångsrika lokala utvecklingsarbete.

 

Publicerat