Du är här

2018-05-20 - Mat & dryck
Publics ägare Mohammad Rahbari och Carina Hedlund visar upp dyrgripen Ardbeg 1815, en av bara fem flaskor i landet och ett bevis på deras hårda arbete. Foto: Jörgen Jensen

Public bjuder Ö-viksborna på lyxwhisky

Restaurang Public, som vi i höstas kunde berätta fick den prestigefyllda utnämningen Ardbeg Consulate, bjuder Ö-viks whiskynördar på exklusiv whisky i början på juni.

– Vi vill kunna erbjuda något nytt och unikt till Ö-viksborna och är glada att få göra just det, berättar Mohammad Rahbari, en av Publics ägare.

Många är det som kanske skulle välja att behålla exklusiva smaker och sorter för sig själva och sina närmsta vänner, men Mohammad väljer istället att anordna en whiskyprovning dit stans whiskyfantaster kan få komma och prova den nya Ardbeg Grooves.

– Just att kunna erbjuda nya, unika och exklusiva sorter och flaskor är precis vad vi vill kunna göra, berättar Mohammad och visar upp lite nya ölsorter som han just köpt in. 

Public är självständiga från både leverantörer och destillerier och kan därför erbjuda mycket mer handplockat och nytt än många andra krogar och restauranger. Mohammad är också duktig på att övertyga leverantörer och destillerier att låta just Public ta del av nya och exklusiva sorter och smaker som annars kan vara svårt för vilken restaurangägare eller krögare som helst att få tag på.

– Jag har varit duktig och kanske också tjatig då jag pratat med leverantörer, men det är just det som också fått destillerier och leverantörer att skicka exklusiva flaskor till mig. Jag har blivit kallad för en "pain in the ass", säger Mohammad med ett skratt.

Och just därför får han nu chansen att låta Ö-viksborna smaka på nya Ardbeg Grooves, en whisky av kraftig begränsad upplaga som är allt annat än enkel att få tag på. Tanken är att Public ska kunna leva upp till affärsidén att erbjuda unika sorter som man kanske inte kan hitta annars.

– Här i Ö-vik så tycker jag inte det finns något annat ställe som erbjuder nya sorter och smaker hela tiden, och man har behövt åka till Sundsvall eller Umeå för att hitta ställen som erbjuder något utöver det vanliga, säger Mohammad.
– Därför satsar vi på att kunna erbjuda unika och exklusiva sorter av både whisky, öl och vin. Så att de som bor här i Ö-vik inte ska behöva åka så långt.

På restaurang Publics hemsida kan du läsa om hur du anmäler dig till provningen.

Dela med dig av denna artikel på: