Du är här

2018-05-19 - Utställning
Foto: Leif Söderström/Emil Nordenmark

Nordingrå Konstrunda pågår

27 utställningsplatser att besöka i helgen.

För elfte året i följd arrangeras en gedigen konstrunda i konstnärstäta Nordingrå. Inte mindre än 27 utställningsplatser står på programmet när i stort sett alla Nordingrå-konstnärer – bofasta som sommarboende – öppnar sina ateljéer och gallerier.

Nordingrå Konstrunda arrangerades första gången 2008 på initiativ av Birgit Dahlgren, Kiörningsgården, och konst- rundan knyter an till en stark konsttradition  som funnits i och kring det enormt natursköna Nordingrå ända sedan 30-talet.

Mängder av konstnärer har genom åren fängslats, fascinerats och inspirerats av Nordingrås fantastiska natur, och det speciella ljus som många anser bara finns just här bland alla berg och små sjöar, samtidigt med närheten till havet.

Konstrundan hålls som vanligt under pingsthelgen med startade igår, fredag 18 maj, med invigning på Kiörningsgården där samtliga deltagare presenterades. Under lördag och söndag håller alla utställare öppet mellan 10.00 och 18.00.

Förutom en massa konstnärer och konsthantverkare att besöka kan man också gå en guidad konstvandring i Nordingrå kyrka och i gamla kyrkoruinen på lördag klockan 17.00 och även lyssna till ”Förklädd Gud” i kyrkan med orkester och solister från Höga Kusten Opera, lördag klockan 19.00.

Med så många konstnärer att besöka behövs det förstås mat och fika, och det kan man få sig till livs hos Villa Fraxinus i  Hyndtjärn, Gårdsbutiken i Själand, Manna- minne i Häggvik och på Café Nyfika och Vallen Pizzeria i Nordingråvallen.
För fullständigt program och lista på alla utställare, och var du hittar dem, hänvisas till hemsidan nordingrakonstrunda.se.

 

Dela med dig av denna artikel på: