Övrigt

Min helg

Zandra Zinner, präst i Svenska kyrkan Själevads distrikt, kommer förstås att tjänstgöra på söndag då det är Pingstdagen. Men lördagen har hon ledig och då är det hästen Ture som är i fokus.
­

– Torsdag och fredag har jag förtroendeuppdrag i kyrkan men på lördag har jag tänkt vara ledig och då kommer jag tillbringa mycket tid med min häst. Vi ska öva inför en show på ridskolan lördag 26 maj mellan 18 och 20. Då kommer vi att visa upp olika grenar inom ridsporten och allt som Örnsköldsviksortens Ryttarklubb har att erbjuda. Ett inslag är också ridkonfirmanderna som jag har ansvar för.
– Jag ska även öva på en ny gren, WE – Working Equitation. Den kommer ursprungligen från bruksskötsel av hästar i södra Europa och handlar om att ha koll på sin häst, man kan säga att det är precisionsridning. Ridning är ett stort intresse och jag har haft häst sedan jag var tio år. Ture har jag haft i två år så vi lär fortfarande känna varandra.
– På söndag är det Pingst och då håller jag gudstjänst i Själevads församlingshem eftersom kyrkan fortfarande renoveras. Kyrkan har nyinvigning 10 juni. På söndag medverkar också kören BellaMix. Jag såg att det är Nordingrå Konstrunda i helgen, den har jag inte varit på tidigare men det låter intressant. Jag får se om jag kanske hinner med det, och får med mig min konstintresserade pappa.

Publicerat