Du är här

2018-05-15 - Hockey
  • Kalle Eriksson (KB65) och Theodor Bodén (Järveds IF) med segerbucklan. Foto: Privat
  • Det vinnande svenska laget. Foto: Privat

Hockeyupplevelse för ö-vikspojkar

Den internationella ishockeyturneringen för 11-12 åringar Nordic Hockey Trophy - Lions Cup arrangerades i Helsingfors sista helgen i april. I cupen deltog 64 lag uppdelade i fyra divisioner. Två pojkar från Ö-vik var med i det svenska laget North Sweden Hockey Academy (NSHA) som tog hem segern.

 I den högsta divisionen, AAA+, deltog North Sweden Hockey Academy (NSHA) med ett lag bestående av norrländska spelare från Piteå i norr till Gävle i söder. Två Ö-viksgrabbar var uttagna att representera NSHA; Theodor Bodén från Järveds IF och Kalle Eriksson från KB65.
Bland övriga deltagande lag i AAA+ märktes bl a Colorado Avalanche, Jokerit (Finlands lag i KHL) och ett norskt "landslag" under namnet Future Hockey Stars Academy.

Efter bl a seger mot Jokerit i gruppspelet kvalificerade sig NSHA till slutspel där laget kom att möta Colorado Avalanche i en gruppspelsfinal som i realiteten blev en semifinal. När spelare, ledare och föräldrar i Colorado Avalanche fick veta att Theodor & Kalle var från Örnsköldsvik och att det var Peter Forsbergs hemmastad blev uppmärksamheten enorm. Foppahyllningarna och frågorna om Foppa, Modo och Örnsköldsvik formligen vällde fram och killarna var mycket stolta Ö-viksrepresentanter. Efter en mycket stark insats och bra spel lyckades norrlandsgrabbarna vinna matchen med 5-0 och kvalificera sig till final.

I finalen mötte sedan NSHA en finsk hockeyakademi från Helsingfors som heter Jukurit. Norrlandskillarna visade upp ett otroligt fint spel i finalen och vann till slut mycket rättvist med 5-1. NSHA blev därmed mästare i den internationella ishockeyturneringen.

Text: Kalle Bodén

---

Dela med dig av denna artikel på: