Näringsliv

Hit flyttar ÖoB och Blomsterlandet

Om- och utbyggnationen pågår för fulla spjäll och efter högsommaren är det meningen att varuhuset ÖoB ska flytta in i nya lokaler på Hästmarksvägen.
– Vi är så taggade inför flytten, säger varuhuschefen Maria Nilsson.
Vi befinner oss vid det som tidigare inrymde Törnerfälts Bil och senare under en sejour Skoda- och däckverksamheten inom Nordemans Bil. Fastighetsägaren Nordek har sedan en längre tid renoverat och byggt ut lokalerna, vilket innebär att de nya hyresgästerna får 2 200 kvadratmeter att förfoga över.
– Det är mer en normal yta som övriga ÖoB-varuhus runt om i landet. Våra nuvarande lokaler är större, men vi har inte riktigt det behovet, säger Maria Nilsson.
 
Det står även klart vilka som blir grannar till varuhuset i samma byggnad. Någon gång under nästa år är det meningen att den svenska butikskedjan i trädgårdsbranschen, Blomsterlandet, ska flytta in. Företaget har ett flertal butiker spridda över Sverige, från Malmö i söder till Luleå i norr.
– Vi ser fram emot den etableringen. I samband med att vi öppnar i Örnsköldsvik under våren 2019 kommer vi ha knappt 60 butiker runt om i landet, säger Jan Larsson, vd i moderbolaget S-Invest Tradig AB.
Publicerat