Du är här

2018-05-09 - Övrig kultur
Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Världsklass Örnsköldsvik bjuder till seminarievecka

I december 2017 identifierades åtta utmaningar för Örnsköldsvik. Utifrån några av dessa, och med anledning av Elisabeth Ohlson Wallins utställning i stadshuset Kronan, bjuder Världsklass Örnsköldsvik in till fyra seminarier och ett avslutande politikersamtal under vecka 21.

Världsklass Örnsköldsviks förhoppning är att dessa samtal ska utmana dem och deras organisationer till att tänka och göra nytt, att våga välkomna det som känns okänt och främmande så att vi tillsammans kan forma Örnsköldsvik till en plats för alla.

Seminarierna kommer att ha två teman: "Har vi förlorat vår medmänsklighet? - ett föredrag om medmänsklighetens plats i våra liv igår, idag och imorgon" med Marco Helles, och "Plats för det personliga i det offentliga - om Borås arbete med No Limit Street Art och att ge konsten utrymme i staden" med Stina Hallhagen. Politikersamtalet kommer att handla om medmänniskan i fokus.

Seminariernas tider och platser:

22 maj 11.30-12.30, Kempesalen stadshuset Kronan
Lunchseminarium: Marco Helles – Har vi förlorat vår medmänsklighet? - ett föredrag om medmänsklighetens plats i våra liv igår, idag och imorgon.

22 maj 14.30-16.00, Höstrummet, Café UH
Chefscafé, workshop med Marco Helles
Öppet för chefer från alla verksamheter.
Antal: max 30 personer. Först till kvarn gäller på anmälningssidan. 

22 maj 17.30-18.30, Pinassen, Elite hotell
Marco Helles – Har vi förlorat vår medmänsklighet? - ett föredrag om medmänsklighetens plats i våra liv igår, idag och imorgon

23 maj 11.30-12.30 – Kempesalen, stadshuset Kronan
Lunchseminarium: Stina Hallhagen – Plats för det personliga i det offentliga - om Borås arbete med No Limit Street Art och att ge konsten utrymme i staden

26 maj 14.00-15.00 – Kempesalen, stadshuset Kronan
Politikersamtal – Medmänniskan i fokus 
Moderator Linn Grundberg  

Ingen föranmälan krävs till seminarierna, förutom seminariet i Chefscaféet. Du kan läsa mer om seminarieveckan på kommunens hemsida.

 
Dela med dig av denna artikel på: