Du är här

2018-05-08 - Modo Hockey
Foto: Håkan Nordström

Johanna Olofsson avslutar sin hockeykarriär

Efter 334 matcher och elva säsonger i Modo Hockeys damlag väljer Johanna Olofsson att lägga skridskorna på hyllan. 
"Jag trodde inte att det skulle vara så känslosamt, det är en stor del av mitt liv som avslutas så det är väldigt mycket känslor", säger Johanna Olofsson.

Johanna Olofsson är en av damspelarna som har gjort flest matcher i Modo Hockeys tröja. Hela 334 matcher blev det, fördelat på 292 matcher i grundserien och 42 i slutspelet. Nu har hon tagit beslutet att avsluta sin spelarkarriär för att istället fokusera på skolan och sitt nya jobb som fysioterapeut på Modo Sports Academy.

– Beslutet är en kombination av att jag fått erbjudandet att jobba med MSA och att jag ska bli klar med mina studier. Jag vill lägga mer energi på studierna det sista halvåret och samtidigt kunna lägga hundraprocent på MSA. Jag vill börja bygga på något för framtiden. Sen ska jag säga att det var väldigt roligt att spela hockey förra säsongen och beslutet att sluta var svårare än jag trodde, säger Johanna Olofsson och fortsätter:

– Genom MSA kommer jag dock att hjälpa till med både U16 och damlaget, sen är det även lite andra arbetsuppgifter.

Senaste säsongen beskriver Johanna som en av de roligaste i Modo, den och minnena från SM-guldet är de som ligger henne varmast om hjärtat efter sina elva säsonger.

– Sista säsongen var väldigt motiverande, det var roligt att komma till varje träning och väldigt roligt att spela hockey. Men om det är något minne jag ska välja ut så väger SM-guldet 2012 tyngst. SM-finalen på hemmaplan 2014 är också ett bra minne även om det inte slutade så bra, säger hon.

Johanna säger att det blir en stor omställning att ändra inriktning i livet, och det är framförallt träningen som hon kommer att sakna.

– Jag har alltid tyckt om att träna och framförallt att träna mycket, så det kommer självklart vara väldigt annorlunda. Jag kommer väl fortfarande träna men att inte ha något att träna för kommer ju vara helt annorlunda, säger hon.

Träningen är något som Olofsson alltid brunnit för och sportchef Björn Edlund beskriver henne som en väldigt dedikerad idrottare.

– Det har varit häftigt att få vara nära en så pass dedikerad idrottare. Johanna har aldrig tagit något för givet och tränar hårt både på och av isen. Det är garanterat en stor del till hennes framgång som ishockeyspelare både på klubb och internationell nivå, säger han.

Dela med dig av denna artikel på: