Musik

Tre av fem artister i Västernorrlands final i P4 Nästa från Ö-vik

Niclas Lundin, Anna-Li och Jakob Westerlund i finalen 24 maj i Söråkers Folkets hus.

P4 Nästa är den rikstäckande musiktävlingen med syfte att lyfta fram det lokala musiklivet runt om i landet. Nu är det klart vilka fem låtar och artister som tävlar i P4 Västernorrlands final 24 maj i Söråkers Folkets hus.

De tävlande bidragen är:

Bidrag 1: Emanuel Bagge – Witness
Bidrag 2: Jakob Westerlund – Irreplaceable
Bidrag 3: Landslide – Steal my heart and beg for my soul
Bidrag 4: Anna-Li – Mer av dig
Bidrag 5: Niclas Lundin – Something about you

Mer om bidragen och artisterna

Emanuel Bagge från Nordingrå, Kramfors har sjungit sen han var liten. Efter musikalutbildning i Umeå och London, där han bland annat sjungit med Elton John, återvände han hem, som lärare på Hola folkhögskola. Förra året gjorde Emanuel succé i TV4:s Talang och i år deltar han i P4 Nästa med en kraftfull och mäktig ballad som ger utrymme åt hans dramatiska röst. Skriven av honom själv tillsammans med Mark Mangold.

Jakob Westerlund från Örnsköldsvik fyller 16 år i år och kvalar därmed precis in över åldersgränsen. Förra året tog han en tredjeplats i Talang med en egen låt och han inspireras av artister som Ed Sheeran och Shawn Mendes. I P4 Nästa sjunger han en hjärtknipande låt om kärlek och frustration. Den ligger nära Jakobs uttryck, men är skriven av Niclas Lundin, Daniel Gidlund och Anton Malmberg Hård af Segerstad.

Landslide är en grupp bestående av Linnea Kibe, Erika Elmqvist, Emma Näsberg och Ida Carlén från Sundsvall. De började sjunga och spela ihop redan i gymnasiet, inspirerade av bland andra Dixie Chicks och Bonnie Raitt. Efter flera års uppehåll återförenades de och i P4 Nästa bjuder de på smäktande stämsång i en countrydoftande låt om att hålla glöden i ett förhållande vid liv innan det är för sent, skriven av Fredrik Wiklander.

Anna-Li från Myckelgensjö, Örnsköldsvik har alltid drömt om en musikkarriär. Nu går hon singer/songwriter-linjen på Dalkarlså Folkhögskola och tänker fortsätta på den banan. Tidigare har hon framför allt skrivit på engelska, men nu är det svenska som gäller. Bidraget till P4 Nästa har hon skrivit själv. En modern r’n’b-låt som handlar om den där personen som man aldrig kan få nog av.

Niclas Lundin från Domsjö, Örnsköldsvik har jobbat som professionell låtskrivare i över 15 år. Han har skrivit låtar till Melodifestivalen och alla möjliga internationella artister. Han hörs även som featuringvokalist hos många DJ:s världen över och undervisar på Musikmakarna i Örnsköldsvik. I P4 Nästa är han en av låtskrivarna bakom Jakobs bidrag, men deltar även själv som artist med en hyllning till sin fru - en storslagen poplåt som andas Peter Gabriel och Coldplay. Skriven av Niclas själv tillsammans med Gerald O'Brian.

Om P4 Nästa
P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. P4 Nästas lokala finaler sker via P4:s 25 lokala kanaler inför publik under våren och sommaren. I början av augusti väljer en jury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen.

De bidrag som valts att tävla lokalt i P4 Nästa spelas regelbundet i den lokala kanalen och publiken har möjlighet att rösta inför den lokala finalen. De åtta slutliga finalisternas tävlingsbidrag kommer att ligga på P4:s spellistor både lokalt och i riksprogrammen. Den vinnande låten ligger på P4:s spellista i flera veckor efter finalen.

Publicerat