Du är här

2018-05-03 - Modo Hockey

Centern Kalle Jellvert klar för Modo

Kalle är kontrakterad av Modo Hockey och klar för spel i HockeyAllsvenskan den kommande säsongen.
”En spelare med bra fart och ett riktigt bra skott som dessutom inte tvekar att sticka in näsan i tyngre trafik. Han är center i första hand men kan även spela ytterforward”, kommenterar Modo Hockeys sportchef Micke Sundlöv.

Kalle Jellvert, 22, har Örebro IS som moderklubb och har representerat Örebro Hockey under hela sin juniorkarriär med spel i J18 och J20. Säsongen 2014/2015 var Jellverts poängbästa i SuperElit när han på 40 matcher svarade för 51 poäng genom 25 mål och 26 assist.

– En spelare jag följt länge och det året jag jobbade som scout gjorde han sin poängmässigt bästa säsong i Örebro J20. Efter den säsongen har jag fortsatt att hålla koll på Kalle där han har haft tufft att ta en plats i Örebros SHL-lag och då blivit utlånad. Den senaste säsongen i AIK har han definitivt visat att han hör hemma på den här nivån och kanske även högre upp, kommenterar Micke Sundlöv på Modos hemsida.

Han spelade hela den förra säsongen med AIK i HockeyAllsvenskan där han på 51 spelade matcher svarade för 17 poäng genom 10 mål och 7 assist. Jellvert har även erfarenhet från spel i Väterås samt varit ombytt för 52 matcher i SHL.

– Jag har hunnit prata kort med Björn Hellkvist och vi har samma syn på vad jag ska jobba vidare med. Skottet, som är en av mina styrkor, har jag alltid jobbat mycket på och kommer fortsätta att nöta för att bli ännu bättre. Att jag blivit snabbare och kvickare har kommit på senare år tack vare hårdare träning och även det ska jag fortsätta utveckla, säger Kalle.

Kontraktet mellan Kalle Jellvert och Modo Hockey gäller för säsongen 2018/2019.

Dela med dig av denna artikel på: