Musik

Tor Sörstam släpper vemodig pop-EP

”I Örnsköldsvik finns inga poeter” är ingen känga mot Örnsköldsvik i sig. Men kanske känner lyssnare som växt upp i mindre städer igen sig i Tor Sörstams textrader som återfinns på en nyligen släppt digital EP med samma namn. Texterna och musiken i sig påminner en hel del om Håkan Hellström och den tonårsromantik där frigörelse och frustration blandats till en vemodig kompott.
– Jag har fått höra av de som lyssnat att ”ö-vikspopen är den nya göteborgspopen”, säger Tor som är uppväxt i Örnsköldsvik men snart är på väg till Stockholm och nytt jobb.

Sedan en vecka tillbaka återfinns titelspåret på Spotify. På Youtube ligger också en musikvideo med ytterligare tre spår.
– Den är Ö-viks svar på norska serien ”Skam”. Karaktärerna i filmen är en blandning av mig själv och personer jag känt sedan gymnasiet. De man blev kär i och dumpad av. 
Låtarna, med lokala referenser som ”svart brunn i Järved fyllde jag med popmusik”, har kommit till det senaste året, alla inspelade på en hemmastudio i lägenheten. Ljudteknikern Magnus Kjellsson står för mixningen. 
– Hela EP:n handlar om den uppgivenhet man kan känna i sena tonåren när man kommit till insikt att det finns mer här i världen. Det är en sammanhängande historia om man lyssnar på låtarna i följd som kom till när jag tänkte tillbaka på hur den tiden var för mig. 

Efter positiva reaktioner från omgivningen hoppas nu Tor på skivkontrakt och att få filmen spelad på klubbar.

Publicerat