Nyheter/Reportage

Två Ö-viks tjejer nominerade till Svenska Barnidrottspriset

Jennifer och Cassandra Pettersson från Örnsköldsviks Gymnastik Klubb är två av de som nominerats till Svenska Barnidrottspriset 2018.

Både Jennifer och Cassandra har långt erfarenhet inom rytmisk gymnastik bakom sig. Jennifer har vunnit i både VM, SM, NM och EM och Cassandra har vunnit alla svenska tävlingar hon deltagit i under de senaste åren och sett stora framgångar i internationella tävlingar. 

Nu står de båda nominerade till årets Svenska Barnidrottspriset 2018, ett pris som delas ut till en klubb, ledare eller kommun som står upp för barnens rättigheter inom idrott.

Bakom nomineringen står deras arbete för ledarskap och förändringar i träningen i ÖGK. De är båda tränare i klubben och har arbetat för ett bättre ledarskap och för att få bort gamla träningsmetoder och arbetssätt som ofta medförde kränkningar. Istället så har de arbetat för en harmonisk och glädjefylld träning som ska bygga självkänsla och självförtroende.

I motiveringen till nomineringen så står det:

"Båda två försöker vara den tränare de själv önskade sig under uppväxtåren och båda två brinner för gymnastiken och vad barnen kan få lära sig där.

Trots sina unga åldrar var det just de två som VÅGADE stå upp mot dåligt ledarskap och dåliga tränare och tränarmetoder som innebar kränkningar – Så bra gjort av så unga tjejer – helt i riktning med barnkonventionen.

De VÅGADE gå emot strömmen och hur det alltid varit – de VÅGADE det många vuxna inte vågade för de var trött på att bli dåligt behandlade.”

 
Publicerat