Du är här

2018-04-24 - Teater
Foto: Lia Jacobi

Jens Nilsson i Tartuffe

Molières mest spelade pjäs skrevs redan 1664 – en komedi med fart och fläkt som är lika rykande aktuell än i dag. Onsdag 25 april ger Teater Västernorrland sin version på Folkan Teater.

Tartuffe är en riktig skojare. En dag dyker han upp hos familjen Pernelle och utger sig för att vara en god och ädel man vars enda önskan är att vara Gud trogen. Detta faller husbonden Orgon i smaken och Tartuffe får snart en självklar plats vid hans sida. Den övriga familjen genomskådar snabbt denne listige lurendrejare, men hur ska de bli av med honom?

Regissören Claes Åström har tillsammans med Therese Söderberg bearbetat Molières komedi och deras föreställning handlar om såväl moral som dubbelmoral, om rätt och fel, skrivna som oskrivna regler, och lika mycket skratt som allvar.

Ensemblen på åtta personer består av Jens Nilsson, Lars T Johansson, Åke Arvidsson, Karin Bergstrand, Lena Engqvist Forslund, Gisela Nilsson, Alva Pettersson och Helena Svartling. Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.

 

Dela med dig av denna artikel på: