Musik

Perfect Plan på scen

Ö-viksbandet som nyligen skivdebuterade med "All Rise" håller releasefest på O'Learys ikväll, lördag 19 maj. Lyssna på Perfect Plan här.

– Vi har tre mål med Perfect Plan – att få ett skivkontrakt,  att få spela på Frontiers Rock Festival och att spela på Sweden Rock. Det säger Kent Hilli, sångare i ö-viksbandet Perfect  Plan – som snart nått alla sina högt uppsatta mål.

Perfect Plan har släppt sitt debutalbum ”All Rise” över hela världen, men bandet består sannerligen inte av några  debutanter inom rockbranschen. Rolf ”Trazan” Nordström, gitarr, P-O Sedin, bas, Fredrik Forsberg, trummor, Leif Ehlin, keyboards, och sångaren Kent Hilli har spelat i mängder av olika konstellationer genom åren. Men efter en massa covers insåg de att de ville skriva eget material, som nu alltså släpps på skiva – med det internationella skivbolaget Frontiers Records i ryggen, och med Playground Music som distributör i Skandinavien.

För att vi ska få ett litet hum om vilken nivå det här handlar om kan vi nämna  några artister som är knutna till det italienska rockskivbolaget: Toto, Def Leppard, Whitesnake, Journey, Survivor, Asia, Jeff Lynnes ELO, Foreigner, Uriah Heep, Styx, Yes, Stryper, REO Speedwagon och Ted Nugent samt många, många andra välkända namn.
– Det känns häftigt att dela arbetsgivare  med sina gamla idoler, säger P-O Sedin, som spelat musik på heltid tidigare men lagt av, och även minskat ned på cover- spelandet.

Perfect Plan har funnits sedan 2014 och Kent Hilli berättar att han och Trazan började fundera på att skriva eget material i stället för att bara spela covers.
– Det gick trögt i ett år, vi kom bara upp med två låtar. Men 2015 hände något, plötsligt knäckte vi koden till låtskrivandet, säger Kent.
– Vi bestämde oss för att träffas en gång i veckan, det blev ett sätt att umgås och bollen kom i rullning, fortsätter P-O.

Först var tanken att de skulle släppa  en skiva på egen hand och de spelade in  hos Ronnie Björnström på Enhanced Audio Productions i Umeå. De gjorde också en video själva, som kom att spela en avgörande roll.
– Jag och Fredrik var på en coverspelning där en av gästsångarna var Robin Ericsson från Degreed, berättar Kent. Fredrik visade honom videon och Robin berättade att han ville visa den för en kompis som hade kontakt med Frontiers.  I april i fjol fick jag sedan ett mejl från skivbolagsdirektören Serafino Perugino som ville signa oss. Helt otroligt!

Samtidigt hade Anders Rönnblom, basist i Killer Bee som ligger på skivbolaget Melodic Rock, förmedlat en kontakt och plötsligt stod Perfect Plan med två skivkontraktsförslag att välja mellan. Valet föll på italienska Frontiers och för att få allt ordentligt gjort inför kontraktsskrivandet tog man hjälp av Musikerförbundets jurist Lars Andrén som gått igenom kontraktet ordentligt.
– Det är mycket att tänka på. Vi höll på tre månader innan vi skrev på, berättar Kent.

Kontraktet innehåller en option på fem plattor och debuten släpps alltså i dag. Men redan för tre veckor sedan lanserades ”All Rise” i Japan, och mottagandet har varit mycket bra – inte bara i Japan utan även i exempelvis USA, Tyskland och Spanien. Brittiska Classic Rock Magazine gav toppbetyget 9/10 i en recension och i aprilnumret av Sweden Rock Magazine kommer en artikel och recension.

De som redan skrivit om plattan nämner musikaliska influenser från band som Giant,  Journey, Foreigner, FM och Survivor. Det handlar alltså om klassisk 80-talsrock.
– Vi har återupplivat något som varit dött, det är 80-talsrock men med en ny touch, säger Kent som står för texterna och oftast har en grund till melodi klar innan bandet sätter sig och jammar fram låtarna tillsammans.

Tre videor finns redan ute på Youtube – ”In And Out Of Love”, ”Gone Too Far” och ”Never Surrender” – och den första är uppe i 140 000 visningar. Perfect Plan har också varit i Italien och spelat på Frontiers Rock Festival i Milano. Bland övriga band på festivalen kan nämnas Quiet Riot, Stryper och FM.
– Helt otroligt att vi ska spela där, sa Kent innan den resan och berättar om drömmar och mål.
– Alla som håller på med musik har en dröm att få spela in en skiva, och nu har vi gjort det. Vi har tre mål med bandet – det första var att få skivkontrakt, och det har vi nu; det andra är att spela på Frontiers Rock Festival, och det gör vi nästa helg; det tredje är att spela på Sweden Rock. Vi får väl se när det blir.

Ikväll, lördag 19 maj, är det alltså releasefest på O’Learys  och intresset är stort. Perfect Plan har redan en stor skara fans och några entusiaster från Belgien har aviserat att de kommer hit.
– Det här känns häftigt, samtidigt har vi fötterna på jorden, säger P-O. Vårt mål är att få ut låtarna ur huvudet och sedan kunna sitta ner och lyssna på vår skiva och tycka att det vi gjort är bra.

 

 

Publicerat