Miljö

Vi Håller Rent

Nu är Sveriges största aktion mot nedskräpning igång. Förra året deltog över 66 000 personer i Håll Sverige Rents kampanj ”Vi Håller Rent” i Norrland. För de skräpplockare som vill ha material är 22 april sista dag att anmäla sig.

– Varje år deltar hundratusentals personer i Håll Sverige Rents skräpplockning. Att plocka skräp ökar medvetenheten kring problemet, vilket vi tror leder till att man slutar kasta skräp, säger Johanna Ragnartz.Nedskräpningen är en fråga som engagerar många och som leder vidare till frågor om våra resurser och hur vi tar hand om vårt avfall. Skolor, förskolor, företag och privatpersoner är

engagerade i kampanjen som genomförs varje vår, med start den 1 april. De som vill få skräpplockarmaterial från Håll Sverige Rent – såsom säckar, påsar och sällskapsspel – kan anmäla sig fram till den 22 april.
I Norrland är hittills 51 av 54 kommuner med och stöttar deltagarna genom att dela ut gratismaterial från Håll Sverige Rent. Förra året deltog 66 692 personer i Norrland.

– Allt fler upplever nedskräpningen som ett stort problem och våra hav är fulla med plast. Vi måste stoppa den sorgliga utvecklingen och genom skräpplockning gör vi problemet synligt, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Håll Sverige Rent har arrangerat skräpplockardagarna sedan 2004. Över 90 procent av Sveriges kommuner samarbetade med Håll Sverige Rent kring kampanjen förra året. Kommunerna hjälper bland annat till att dela ut säckar och påsar till deltagarna.

 

 

Publicerat