Du är här

2018-05-16 - Friska Ö-vik

Sjunde året med Friska Örnsköldsvik

Kom med ut i skogen för det 7:e Friska Örnsköldsvik. 120 stolpar vill bli upphittade. Vi lovar dig frisk luft och motion för både hjärta och hjärna. Allt är gratis. Idag kommer andra kartan, nu över Bjästa och Gullvik. Information och registreringslänk hittar du nedan.

Precis som tidigare är kontrollerna utspridda över kartan, dock inte slumpmässigt. Du kan själv dra streck mellan kontrollerna och göra egna banor i olika svårighetsgrader. Förslag på svåra och lätta banor finns på kartan.
– Det pratas mycket O-Ringen i år, och många är nog sugna på att själva prova en orienteringsbana. Vi har därför gjort förslag på banor i olika svårighetsgrader, precis som riktiga O-Ringenbanor, säger Ingmar Andersson i OK Nolaskogsarna. Det är en bra början om du sedan vill prova en äkta bana i sommar. Då kan du köpa en ”etappstart” och springa i mål bland 20 000 andra orienterare.

Per Sundin i Skogslöparna är också en av eldsjälarna i projektet.
– Ifjol hade vi ett område med kontroller som man kunde nå via standardcyklar. Vi har spunnit vidare på det temat och hittat ett cykelvänligt område på Bjästamon, där vi satt ut 30 stolpar. En mountainbike rekommenderas, men självklart kan man även gå till fots på de fina stigarna, säger Per.
Området runt Bergsjön är först ut. Sjön ligger på en högplatå utan påverkan av modernt skogsbruk. I stället finns berghällar med gammal gles tallskog där inlandsisens framfart gör sig påmind i klapperstensfält och stenbumlingar. Sjön har fint badvatten men det kanske är bäst i så fall att vänta till framåt sommaren. Utsikten däremot är fin året runt. Favoriten är kontroll nummer 8 högst upp på åsen.

Kartsläpp:
25 april (Bergsjön)
16 maj (Bjästa & Gullvik)
13 juni (Åsberget)

Så här funkar det:
1. Du får kartorna av oss
I dagens tidning publicerar vi den första kartan med 30  kontroller. Ytterligare tre kartor kommer -Bjästa och Gullvik den 16 maj samt Åsberget den 13 juni.
Behöver du fler kartor kan du hämta i entrén på Tidningen 7, eller mejlafriska.ornskoldsvik@gmail.com så skickar vi en pdf-fil för egen utskrift. Tyvärr går det inte att skriva ut egna kartor från hemsidan elle r ladda in dem i mobilen, detta på grund av upphovsrätter från O-Ringen.

2. Du letar rätt på stolparna
Totalt kommer det att finnas 120 stolpar ute. På grund av älgjakten tar vi in dem den 31 augusti, utom Åsberget, där stolparna sitter kvar till den 21 oktober.

3. Registrera dina koder
På stolparna finns en bokstavskod som du registrerar på webben7.se/friska. Förra årets inloggningsuppgifter är raderade, så du måste först skapa ett nytt konto. HÄR REGISTRERAR DU STOLPARNA!

4. Vinn priser
Varje registrering är en lott. 120 registreringar ger alltså 120 lotter. Registrera fortlöpande eftersom lotterna är med i samtliga dragningar som återstår.
Vi gör tre dragningar och vinnarna publiceras i Tidningen 7 och på Webben 7 den 20/6, 22/8 och efter säsongen den 31/10. För att vara med i dragningarna måste du ha registrerat senast på tisdagen veckan före.

Är stolpen borta?
Mejla friska.ornskoldsvik@gmail.com
eller sms till 070-636 87 51.

Kontaktpersoner
Per Sundin (Skogslöparna)
073-960 16 63
Ingmar Andersson (OK Nolaskogsarna)
070-636 87 51
Vivianne Edblom (Örnsköldsviks OK)
070-631 10 28

 

Dela med dig av denna artikel på: