Du är här

2018-04-20 - Friska Ö-vik
Foto: Håkan Nordström

Hallå där...

... Vivianne Edblom, Örnsköldsviks OK, som tillsammans med 7an, Skogs-löparna och OK Nolaskogsarna förbereder för ytterligare en säsong av Friska Örnsköldsvik.

Att leta efter stolpar i Örnsköldsviks storslagna terräng har blivit en stor succé. Är ni laddade inför ännu en säsong?
– Absolut. Från och med den 25 april kan man ge sig ut på den första utmaningen. Det handlar om Bergsjön, friluftsområdet ovanför Gimåt och Högland och kartan kommer i samband med 7ans onsdagspremiär nästa vecka.

Men det är ju fortfarande massor av snö ute i skogarna. Blir det inte lite väl tufft för de som är ivriga att ge sig ut på stolpjakt?
– Visst är det snö, men det är ingen omöjlighet att ta sig fram. Vi började förra helgen och under den här placerar vi ut de övriga för det aktuella området. Men visst har det underlättat att ha snöskor på fötterna.

Händer det något speciellt med tanke på att det är O-Ringen i Höga Kusten i sommar?
– Ja, faktiskt. Det hör naturligtvis ihop på ett eller annat sätt. Syftet med Friska Örnsköldsvik är ju att stimulera till att motionera och ta sig ut i naturen och inte minst att väcka intresse för orientering. Därför kommer vi lotta ut tio startkort till O-Ringen bland alla de som har varit så duktiga att under förra sommaren tagit samtliga kontroller på alla Friska Ö-vik-områden.

Dela med dig av denna artikel på: